Plante aeriene. Plante care traiesc cu aer

0

Toate speciile de plante aeriene sunt ciudate, parcă vin de pe Marte, dar sunt incredibil de frumoase și din prima clipă în care le vezi te îndrăgostești iremediabil de ele.

plante aeriene

Sunt mai multe specii și subpecii pe plante aeriene, în fapt plante aerofite, adică plante care cresc, fac flori, dar se hrănesc doar cu aer și apă. Toate plantele din categoria de plante aeriene nu au nevoie de sol, rădăcinile lor, mici și puțin ramificate au doar scopul de a fixa planta, fără să-i aducă nici un suport nutritiv. Tot ce are nevoie o plantă aeriană pentru a trăi se află în … aer. Trebuie spus că dacă plantele stau într-o atmosferă umedă, nu vor avea nevoie nici măcar de apă, ele având nevoie de apă – pulverizață cât mai fin pe ele, doar dacă mediul în care stau este unul uscat.

Citeste si: Cum salvezi de la moarte plantele de interior. Cateva sfaturi

plante aeriene (2)Și mai interesant este că aceste plante aeriene nu au nevoie de îngrijire, practic deloc, cresc foarte încet, sunt extrem de rezistente, sunt foarte frumoase, extravagante și cu forme ciudate, care le face ideale pentru decorul camerelor amenajate modern.

Plantele aeriene sunt perfecte pentru terariu, pentru terase, dar sunt elemente de decor inedite și spectaculoase  și afară, în grădină. Nu pot să nu spun, cu elanul unui îndrăgostit și emoția celei ce-și așteaptă iubitul că plantele aeriene au flori de o frumusețe greu de explicat în cuvinte. Culorile florilor, cromatica frunzelor, forma florilor și a  frunzelor face din aceste plante o categorie cu totul specială. Tot ce trebuie să faci este să le vezi și vei fi, ca și mine, îndrăgostită!

Toate aceste plante aeriene mor la câteva luni după ce înfloresc. Efortul de a face flori le secătuiește și nu există nici o cale prin care să le poți ține în viață.

Citeste si: Amenajari pentru gradini mici

Bromeliacee epifita este una dintre cele mai cunosctue specii de plante aeriene. Poate atinge în aer liber  până la 75 centimetri înălțime și până la 50 centimetri lățime. În interior rămân mult mai mici și nu trăiesc mai mult de 2-3 ani. Frunzele sunt fine, parțial solzoase. Florile nu au nici un parfum, au formă tubulara și sunt grupate în spice. Sunt senzațional colorate în tonuri de roz, roșu sau violet intens și rezistă foarte mult.

Citeste si: Trei sfaturi pentru plantele de interior

Poți accelera ritmul de dezvoltare al plantelor cu fertilizatori, care trebuie amestecați cu apa pentru stopit, dar nu mai des de o dată pe săptămână.

Află cum se îngrijesc plantele aeriene aici.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply