Ingrijirea plantelor aeriene. Cateva sfaturi

0

Îngrijirea plantelor aerieneÎngrijirea plantelor aeriene este extrem de ușoară. Aceste plante sunt făcute pentru cei care vor să aibă plante vrezi în casă sau în jurul casei, dar nu au timpul și îndemânarea de a se ocupa de ele.

Îngrijirea plantelor aeriene, în linii mare se rezumă la udarea lor. Sunt mai multe specii și subpecii pe plante aeriene, în fapt plante aerofite, adică plante care cresc, fac flori, dar se hrănesc doar cu microparticulele din aer și apă.

Citeste si: Amenajari pentru gradini mici

Toate plantele din categoria plantelor aeriene nu au nevoie de sol, rădăcinile lor, mici și puțin ramificate au doar scopul de a fixa planta, fără să-i aducă nici un suport nutritiv.

Trebuie spus că dacă plantele stau într-o atmosferă umedă, nu vor avea nevoie nici măcar de apă, ele având nevoie de apă – pulverizață cât mai fin pe ele, doar dacă mediul în care stau este unul uscat.

Supranumite fiicele aerului plantele aeriene au o viață relativ scurtă, de doar 3-5 ani. Înfloresc o singură dată în viață, apoi mor. Partea cea mai frumoasă din povestea aproape fantasică a plantelor aeriene este faptul că funzele lor sunt foarte frumoase, toate speciile de plante aeriene având forme și dezvoltări cu totul inedite.

Află mai multe despre plante aeriene și despre viața lor, aici

Solul necesar pentru plantele aeriene este unul neutru fără nutrienți. Acesta are doar rolul de a fixa planta, așa că poți să folosești nisip fin, alb sau colorat, ceea ce face ca aspectul general al plantelor aeriene sa fie cu atât mai spectaculos.

Îngrijirea plantelor aeriene (3)Aceste plante – cele mai multe dintre ele mici, toată viața lor, stau foarte bine în vase de sticla de diferite forme, se pot agăța sau așeza ca și prețioase obiecte de decor. Plantele aerofite sunt ideale pentru crearea unui decor modern într-o locuință. Pentru că nu ocupă mult spațiu și nu au nevoie de sol pentru a crește le poți așeza oriunde: într-o farfurie, sau într-un bol, într-o vază transparenta sau în oricare loc în care pot să primească lumina naturală. Cele mai multe dintre ele au nevoie de lumină directă de la soare, prin fereastă sau afară, cel puțin câteva ore pe zi, dar există și soiuri care preferă semiumbră, astfel că există o specie de plantă aeriană care se poate adapta în orice interior și în orice curte.

Citeste si: Trei sfaturi pentru plantele de interior

Un alt detaliu important de care depinde și îngrijirea plantelor aeriene este faptul că acestea cresc încet, astfel ca pe durata vieții lor nu este necesară schimbarea vasului.

Îngrijirea plantelor aeriene (2)La îngrijirea plantelor aeriene foarte importantă este udarea, care nu se face direct, ca la alte plante, punând apa pe sol, ci prin vaporizare cât mai fină. Apa trebuie să fie apă plată, la temperatura mediului din cameră. Se pulverizează apa direct pe plantă de două ori pe săptămână. O altă formă de udare este scufundarea plantei în apă stătută, la temperatura camerei pentru 30 de minute. Planta se aseză într-un loc bine ventilat timp de câteva ore, apoi la loc în vasul în care stă. Această metodă se poate aplica în perioadele foarte uscate, caniculare, sau constant o dată pe săptămână. Dacă temperatură este mai scăzută de 15 grade, practic nu au nevoie de udare.

Citeste si: Cum salvezi de la moarte plantele de interior. Cateva sfaturi

Plantele aerofite pot fi agățate de scoarță copacilor, în grădină. Rădăcinile lor se fixează singure pe soartă copacului, fără să fie nevoie să le mai îngrijești sau uzi, pentru că se vor descurca singure. Important de spus este că plantele nu pot face față la temperaturi mai mici de 10 grade, astfel că iarna trebuie aduse la interior, în casă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply