Cum salvezi de la moarte plantele de interior. Cateva sfaturi

0

 

Este foarte important să știi cum salvezi de la moarte plantele de interior. Unele din plantele de interior suferă și se ofilesc, iar în ciuda încerărilor de a le salva, mor.

Există o strategie pe care o poți aplica ca să salvezi de la moarte plantele de interior.

Citeşte şi Trucuri pentru o casă sănătoasă

Tăie frunzele moarte. Folosește o foarfecă bine ascuțită și taie frunzele, ramurile și florile ofilite, moarte sau uscate. Tăietura trebuie să fie de la baza de dezvoltare a respectivului segment vegetal.

Nu tăia niciodată toate frunzele, pentru planta nu-și va mai putea asigura hrana necesară. Concomitent poți uda planta sau, dimpotrivă poți scurge bine apa în exces. Pune sub ghiveci, în acest caz servețele absorbate.

Taie treptat ramurile moarte până când tija vegetală este verde. De regulă, tăierea este cel mai bun stimulent pentru a provoca și stimula regenerarea plantei. – funcționeaza mai ales în cazul celor cu tulpini lemnoase.

Citește și: Cum ingrijesti un ficus in casa

Schimbă vasul în care se află planta. Dacă ai cumpărat o plantă ghiveciul în care acesta se află este unul neprietenos. Schimbarea vasului în care aceasta se află este primul pas din stategia pe care trebuie să o aplici ca să salvezi de la moarte plantele. Alege un vas mai mare, de preferat ceramic. Pune la bază un strat d enisip sau pietricele mărunte, apoi un strat nou de pământ și, apoi prădăcina plantei împreună cu pământul în care se află.

Îndeasă bine si deasupra aseză un strat nou de pământ din categoria celui preferat de plantă. După câteva zile completează nivelul de pământ. Udă planta abundent și aruncă apa în exces. Tratamentul este unul extrem pentru plantă, așa că vei afa dacă demersul a reușit în două, trei zile, după starea plantei.

Citeste si: Plante care se ingrijesc usor

Udă adecvat planta. Multe plante de interior mor, deoarece nu au un mediu propice și primesc fie prea multă apă, fie prea puțină. Udă plantele la aceiași oră din zi, cu o cantitate potrivită de apă, după nevoile plantei. Respectă indicația care spune că planta se udă numai când solul din ghiveci este uscat sau.

Nevoia de apă a plantelor poate varia chiar peste indicațiile tehnice de creștere a plantei pentru că un rol important îl are și umiditatea din aerul din casă.

Plantele care au nevoie de multă apă se pastrează în vase cu apă, numai dacă la baza vasului se afla pietris, iar apa din farfurie trebuie să fie până la nivelul stratului de pietriș. Planta își va lua singură apa de care are nevoie.

Citeste si: Plantele ornamentale din locuinta pot fi periculoase

Adaugă substanțe nutritive. Plantele au nevoie de o nutriție adecvată pentru a fi sănătoase. Pune în solul lor pliculețe de ceai sau zat de cafea. Acestea au efecte nutritive semnificative pentru sănătatea plantelor de interior.

Folosește îngrășământ pentru plante și administrează-l regulat. cel mai bine, pentru plantele din casă este să foloșești soluții bio și organice, pentru a menține un aer curat și sănătos în casă, dat fiind faptul că plantele din casă respiră același aer cu tine.

În strategia care te poate ajuta să salvezi de la moarte plantele se mai află și schimbarea locului în care este așezată floarea. Cel mai bine este să o muți într-un loc complet diferit de cel în care statea. Dacă statea la soare trebuie dusă în semiumbră și invers.

Citeste si: Beneficiile plantelor

În ultimă instantă, dacă toate aceste încercări dau greș, curăță complet pământul dinjurul rădăcinilor, taie planta complet și replanteaz-o. Udă moderat, dar constant planta și las-o într-un loc cu lumină puțină pentru două-trei săptămâni, pâne ce apare o frunzulită nouă. Din acest moment poți uda regulat planta și o poți muta într-un loc cu lumină.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply