Trei sfaturi pentru plantele din interior

0

sfaturi pentru plantele din interior (1)Aceste trei sfaturi pentru plantele din interior te vor ajuta să ai mereu flori fumoase în casă.

Plantele din casă au nevoie de o îngrijire specială pentru că mediul în care trăiesc este diferit de mediul lor natural.

Citeşte şi Trucuri pentru o casă sănătoasă

Iată care sunt cele trei sfaturi pentru plantele din interior.

sfaturi pentru plantele din interior (3)Intreținerea. Aceasta rezumă un ansamblu de oprațiuni care trebuie realizate constant pentru a întreține curățenia ghiveciului, a funzelor și a locului în care acestea se află și este unul din cele trei sfaturi pentru plantele din interior. Curățarea frunzelor, a solului la suprafața ghiveciului, a locului unde stă planta și a vasului pentru sucrgerea execsului de apă favorizează buna respirație a plantei și previne apariția mucegaiurilor. Din lista cu elemente care vizează întreținerea plantei face parte și aerisirea camerei de cel puțin două ori pe zi.

Citește și: Cum ingrijesti un ficus in casa

Nutrienții adaugați. Unul din cele mai importante sfaturi pentru plantele din interior sunt nutrienții adăugați d ecare fiecare plantă are nevoie. Este ideal dacă vei folosi îngrășămite organice care să aducă necesarul de minerale de care plantele au nevoie, dar acest aport trebuie făcut în acord cu tipul și necesitățile fiecărei plante în parte. În plus fiecare mineral  are rolul și efectul său asupra plantelor.

Astfel potasiul ajută la îmbunătățirea aspectului florilor și consolidează rezistentă plantelor în față bolilor, azotul întărește tulpinile, frunzele și mugurii și ajută la colorarea potrivită a frunzelor, iar fosforul  stimulează creșterea rădăcinilor. Plantele din interior au nevoie constant de suplimente de magneziu, sulf și calciu.

sfaturi pentru plantele din interior (2)Citeste si: Plante care se ingrijesc usor

Fertilizarea plantelor din interior este un sfat esențial pentru buna dezvoltare a acestora. Tocmai pentru că se dezvoltă în mediu închis, plantele de interior au nevoie de fertilizatori.

Unul din cele mai bune sfaturi pentru plantele din interior este acela de a folosi îngrășământ lichid. Îngrășământul lichid este cel mai bine asimilat este prevenit riscul de a arde rădăcinile pentru că plantele vor folosi doar ceea ce le este necesar. fertilizatorii trebuie administrați mai ales în perioada în care plantele cresc, înfloresc și mai puțin sau deloc în perioada de repaus vegetal.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply