Pachira Aquatica, arborele cu bani din sufragerie

0

Pachira Aquatica (2)Pachira Aquatica este supranumit arborele norocos sau arborele cu bani. Oficial Pachira Aquatica face parte din familia  Malvaceae si se mai numeste Grandiflora Pachira, Carolinea Princeps sau Bombax Aquaticum. Copacul Pachira Aquatica este originar din America de Sud.

In mediul natural creste pana la 20 de metri inaltime, dar in conditiile climatice de la noi, unde se poate adapta usor creste pana la 10 metri. In casa este insa o adevarata bijuterie si poate ajunge pana la doi metri inaltime.

Citeste si: Peperomia, cea mai adaptabila planta de apartament

Pachira Aquatica are in spate cateva legende, una dintre ele avand legatura cu povestea lui Jack si a vrejului de fasole. Se spune ca cine il are in casa sau in curte nu o sa mai aiba niciodata probleme cu banii. Cum legendele evolueaza, iar atunci cand este vorba de bani, imaginatia omului este fara limite, Pachira Aquatica a ajuns sa fie considerat arborele cu bani.

Pachira Aquatica, cucerereste lumea

Si in interior si in exterior Pachira Aquatica are frunze vesnic verzi, de un verde intens, stralucitor. Frunzele au calitatea de a fi proportionale cu inaltimea pomului, ceea ce il face adaptabil si in gradina si in casa, dar si pentru modelare sub forma de bonsai. Florile pe care le face Pachira Aquatica sunt uriase, spectaculoase, parfumate si …. rare. Petalele albe se intorc inspre baza florii facand loc unui buchet spectaculos de stamine.

Potted PachiraCiteste si: Campanula, planta cu clopotei

Florile fac un fruct care seamana cu nuca de cocos, ovoid verde-maroniu. Semintele din fruct au gust de alune si se mananca crude sau rumenite.

Pachira Aquatica nu este doar un semn al norocului, dar este si una dintre plantele care se dezvolta foarte bine in interior cu minimim de conditii. Pachira Aquatica nu este deloc pretentios. Trebuie protejat iarna pentru ca nu suporta bine inghetul.

Nu suporta nici vantul cald si uscat. Fiind un arbore tropical, trebuie udat regulat si din belsug pe perioada verii si trebuie tratat in lunile calde cu ingrasamant.

Citeste si: Crassula, o planta ideala pentru interior

O sa gasesti Pachira Aquatica format din mai multe trunchiuri impletite, ca sa se sustine unele pe altele. Poate exista si o singura tulpina. Daca este bine ingrijit si daca primeste suficienta lumina o sa faca si flori, dar si fara flori este extrem de decorativ cu frunzele bogate cu o culoarea verde stralucitoare, aproape sintetica.

Sursa foto: ©bgminer/Fotolia/ ©studiophotopro/ Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply