Crassula, o planta ideala pentru interior

0

Cressula (3)Crassula este o planta ideala pentru interior. Este foarte decorativa, se ingrijeste usor si se adapteaza repede la conditiile din casa. Crassula este originara din Africa de Sud si Madagascar. Exista mai multe specii, unele mult diferite. Unele specii de Crassula sunt pitice si au cativa centimetri inaltime, altele ajung si la patru metri.

In general, Crassula are frunzele rotunde sau lanceolate, deseori cerate, carnoase, de culoare verde inchis. Florile sunt albe iar ca planta de apartament infloreste mai ales in perioadele cu lumina mai putina respectiv toamna si iarna. Expuse la soare, unele specii de Crassula isi pot colora frunzele in rosu.

Citeste si: Alegerea ghivecelor pentru plante

♦ Cea mai comuna Crassula ca planta de apartament este Crassula falcata. Se dezvolta foarte putin in inaltime, dar foarte mult in latime, are frunzele de culoare argintie, de forma eliceala.
♦ Crassula streyi si ea populara in case, are frunzele de culoare verde inchis, foarte lucioase pe partea superioara, strabatute de nervuri de culoare rosie pe partea inferioara si produce flori de culoare alba, tot spre sfarsitul toamnei; rareori, mici flori pot sa apara chiar si in perioada verii.
♦ Crassula muscosa este cea mai nbuna alegereca planta de apartament. Are dimensiuni mici si suporta bine variatiile de temperatura, dar mai ales canicula.

crassulaCiteste si: Busuioc in ghiveci. Cateva sfaturi pentru o planta frumoasa

Crassula rezista foarte bine la temperaturi de 17 si 35 de grade Celsius, nu suporta deloc frigul, dar tolereaza, daca este udata bine, si 40 – 45 de grade Celsius. Are nevoie de un sol de tip compost, care trebuie fertilizat. Ideal este sa combini solul cu o parte nisip si sa pui pietris la baza pentru o buna drenare a apei. Crassula trebuie replantata in fiecare an sau cel mult la doi ani, dar numai primavara (in martie), iar dupa replantare nu se uda pentru cateva zile.

cressula (4)

De fapt, o prea mare cantitate de apa este si cea mai des intalnita cauza de stopare a cresterii si uscare pentru Crassula. In timpul sezonului de vara, pentru a stimula cresterea uniforma a Crassulei, poti folosi un fertilizator de plante, diluat in apa pentru udat.

Citeste si: Flori de iarna in ghiveci

Vara, Crassula trebuie udata din belsug, iarna are nevoie de putina apa. Primavara si toamna trebuie rarita prin ruperea frunzelor si a ramurilor care cresc pe laterale, neregulat.

Sursa foto: wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply