Flori de iarna in ghiveci

0

Flori de iarna la ferestre sau flori de iarna in ghiveci? Alegem ultima varianta pentru ca acestea ne incazesc si ne coloreaza …. iarna.

flori de iarna in ghiveci (7)

Iata care sunt cele mai bune solutii pentru a avea flori de iarna in ghiveci, in casa sau pe terasele izolate si partial incalzite. Ne-am orientat catre plantele care rezista la frig care nu au nevoie de foarte multa lumina pentru o buna dezvoltare, dar am luat in calcul atunci cant am stabilit lista cu flori de iarna in ghiveci si plantele traditionale de iarna care infloresc si sunt in perioada lor de glorie exact in timpul Sarbatorilor.

Una dintre cele mai cunoscute si mai iubite flori de iarna in ghiveci este Steaua Craciunului sau Craciunita. Poate sa fie rosie, alba sau roz si este una dintre cele mai frumoase plante de apartament.

Citeste si: Plante care rezista fara lumina

In lista noastra cu preferinte pe lista celor mai frumoase si mai rezistente plante si flori de iarna in ghiveci se numara Campanula. Planta iubeste locurile racoroase asa ca o poti tine toata iarna in balcon, daca acesta este inchis si daca temperatura nu scade sub 10 grade Celsius.

flori de iarna in ghiveci (2)Printre plantele pe care iarna le prinde inflorite se numara si violeta africana. Violeta infloreste tot timpul anului, dar iarna este perioada ei de glorie. Violeta iubeste lumina, dar se simte excelent la fereastra, iarna cand razele soarelui sunt oblice si nu cad niciodata direct pe frunzele ei. Violetele infloresc iarna in valuri daca la mijlocul toamnei imparti plantele in doua si le pui in ghivece mai mici. Cu cat este mai mic ghiveciul cu atat o sa faca flori mai multe. Daca vrei flori de iarna in ghiveci, violeta este una dintre cele mai buna solutii.

Citeste si: Plante de interior care infloresc iarna

Pe lista cu flori de iarna in ghiveci se numara si Ciclama care se dezvolta excelent la temperaturi cuprinse intre 4-5 grade in timpul noptii, iar pe perioada zilei 10-19 grade. Florile colorate si vesele ale acesteia fac din Ciclama una dintre cele mai potrivite flori de iarna in ghiveci.

flori de iarna in ghiveci (5)Cactusul de Craciun este si el una din plantele care suporta bine frigul. Acesta infloreste numai daca sta vreme de mai multe saptamani la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius. Florile se formeaza in cateva zile imediat ce este adus la temperaturi de 20 de grade Celsius. Mugurii si florile vor evolua incet, astfel ca planta o sa fie inflorita 10-15 zile, exact in perioada de Craciun si Anul Nou.

Citeste si: Azaleea, floarea de Craciun

Era imposibil sa facem o lista cu flori de iarna in ghiveci si sa nu vorbim despre Azaleea una din plantele care alaturi de Craciunita sunt florile traditionale ale Craciunului. Azaleea infloreste iarna si primavara. Mugurii apar la sfarsitul verii, dar au un ritm de dezvoltare foarte lent asa ca infloresc in mijlocul lui decembrie, in preajma Craciunului. Cand cumperi Azalee alege plante cu multi boboci si cu putine flori deschise.

Sursa: wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply