Plante de interior care infloresc iarna

0

Vrem nu vrem, vine frigul, dar asta nu inseamna ca nu te poti bucura de plante de interior care infloresc iarna. Iata o lista scurta cu cele mai populare plante de apartament care infloresc iarna, in perioada noiembrie-februarie si care iti vor colora casa si iti vor bucura sufletul.

Plante de interior care infloresc iarna (2)

Citeste si: Orhidee in ghiveci

Trandafirul japonez este o planta deosebit de eleganta ce infloreste in tot timpul iernii, florile fiind colorate in diverse nuante de rosu, alb, roz si violet. Ca sa te bucuri de florile frumoase si delicate planta are nevoie de lumina, un ghiveci mare, temperaturi ridicate si constante si ingrasamant.

Plante de interior care infloresc iarna (5)Citeste si: Plante cu flori roz

Cactusul de Craciun este o planta ce infloreste ierna, timp de 6-8 saptamani. Aceasta specie de cactus va inflori doar daca nu o muti din locul ei. Florile cactusului de Craciun pot fi albe, roz, rosii, violet, portocalii sau galbene.

Poinsettia, Steaua Craciunului este o planta perena, foarte usor de ingrijit, ce infloreste iarna. Farmecul acestei plante este dat de frunzele rosii. Poinsettia are nevoie de lumina intensa. Daca nu are lumina isi pierde frunzele si moare.

Kalanchoe blossfeldiana este una dintre cele mai frumoase plante de interior care infloresc iarna. Blossfeldiana adora temperaturile mai mari din casa, are nevoie de umiditate si lumina si este o adevarata bucurie cu florile ei delicate si viu colorate.

Plante de interior care infloresc iarna (3)Citeste si: Primule, florile primaverii in plina toamna

Traditional planta de apartament, violeta africana infloreste tot timpul anului, dar iarna este perioada ei de glorie. Violeta iubeste lumina, dar se simte excelent la fereastra, iarna cand razele soarelui sunt oblice si nu cad niciodata direct pe frunzele ei. Violetele infloresc iarna in valuri daca la mijlocul toamnei imparti plantele in doua si le pui in ghivece mai mici. Cu cat este mai mic ghiveciul cu atat o sa faca flori mai multe. In ghivecele mari plantele au multe frunze si flori putine.

Sursa: guardian.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply