Plante cu flori roz

0

trandafiriPlantele cu flori roz, cele mai cunoscute sunt: petuniile, unde rozul este delicat si pal si este doar una din culorile plantei, gura leului, cu un roz intes, begoniile, garofietle, ochiul boului, ale carei flori de vara-toamna au un roz intens, azalee, garoafa de vara, bujorii, verbena in varianta roz, hortensia si, bineinteles trandafirii.

Toate pot fi parte intr-un ansamblu de flori in gradina, dupa cum fiecare in parte poate, in perioada sa de inflorire, sa-ti coloreze gradina in roz.

Citeste si: Plante cu flori mov

De departe hortensia, prin florile sale mari si colorate este una dintre cele mai indragite plante cu flori roz. Florile acestei plante isi schimba culoarea pe parcursul dezvoltarii, la inceput fiind aproape albe, dupa care vor capata nuante de roz sau albastru, in functie de pH-ul solului, ceea ce iti da posibilitatea de a controla culoarea florilor.

plante cu flori rozCiteste si: Daliile, florile lui august

Daca vine vorba despre trandafiri, cei mai roz dintre toti sunt minunatii trandafiri de dulceata. Trandafirul de dulceata, sau trandafirul de Damasc, are flori extrem de parfumate. Planta este viguroasa, densa si foarte bogata in flori daca solul este fertil. Trandafirul de Damasc poate face flori de doua ori pe an, vara si toamna, daca este o toamna lunga.

Bujor-rozCiteste si: Plante cu flori rosii

Vara, daca vrei plante cu flori roz in gradina, cea mai buna solutie sunt daliile. Daliile pot fi folosite cu succes in orice gradina, nefiind pretentioase si infrumusetand-o prin paleta cromatica foarte variata.

Daliile sunt roz, bordeaux, galbene, portocalii, albe, rosii. O gradina plina cu dalii de toate culorile printre care si cele cu flori roz este o bucurie si pentru ochi si pentru suflet si este o rasplata binemeritata adusa gradinarului.

Citeste si: Plante cu flori albastre

Printre florile care nu pot sa lipseasca din gradina celui indragosti de plantele cu flori roz se numara si bujorii. Bujorul este o planta perena, foarte iubita datorita frumusetei florilor si parfumului lor specific, chiar daca florile lor au viata scurta.

Sursa: wikipedia.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply