Plante cu flori mov

0

Sunt celebre campurile de lavanda din Provence. Parca sunt de pe alta lume. Daca te-au cucerit aceste imagini poti sa-ti bucuri ochii si sufletul cu plante cu flori mov la tine in gradina. Lavanda este una dintre ele si daca ai o gradina insorita, nu te opreste nimeni sa o plantezi. E foarte putin pretentioasa, creste cu spor, miroase incredibil si pune pe fuga tantarii.

flori mov

Citeste si: Plante cu flori albastre

Movul este simbolul traditional al regalitatii, iar aceste plante cu flori mov sunt asociate cu spiritualitatea si feminitatea. E bine de stiut ca plantele cu flori mov sunt mesagerul pasiunii, exprima romantism si nostalgie si, cu mici exceptii, sunt foarte frumos mirositoare.

Plante cu flori mov inseamna: lavanda, liliac, ochiul-boului, brumarele – faimoase pentru nuantele lor pastelate intense si parfumul distinctiv, anemonele, glicina – perfecta pentru a imbraca garduri, si verbena.

77786941-ttzh9gyx-04269317wwwmanglat

Citeste si: Plante cu flori rosii

O gradina cu plante cu flori mov este mai greu de realizat, dar poti combina florile mov cu cele albe pentru o imagine generala foarte eleganta, sau poti face spectaculoase jocuri de culori. Combina plantele cu flori mov cu cele cu flori galbene. Rezultatul este incantator si unele si altele avand culori intense care se completeaza bine una pe cealalta. In plus exista plante din aceeasi specie care au si flori galbene si flori mov – panselutele de exemplu.

flori movPoti sa mergi si mai departe si sa combini plantele cu flori mov cu plante cu flori rosii. Rezultatul este foarte viu si spectaculos.

Citeste si: Aroma de lavanda

Am lasat la urma lavanta. O poti planta in tufe sau poti face cu florile de lavanda accente de culoare. Gasesti tufe de lavanda in magazinele specializate. Planta are nevoie de un sol sarac, dar depinde esential de temperatura avand nevoie de soare din belsug. Este o planta rezistenta care nu are nevoie de conditii speciale si care se adapteaza destul de usor.

Sursa foto: wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply