Orhidee in ghiveci

0

O orhidee in ghiveci este o floare frumoasa, pretentioasa si sensibila, dar cu toate acestea o poti creste in mediul din casa. Iata care sunt conditiile de care are nevoie pentru a o putea avea multa vreme proaspata si frumoasa in casa printre plantele tale.

orhidee in ghiveci (1)O orhidee in ghiveci are nevoie de multa lumina. In cazul in care nu au suficienta lumina, frunzele vor capata culoarea o nuanta verde inchis. Camera in care tii o orhidee  in ghiveci trebuie sa fie foarte luminoasa, dar cu toate acestea plantele nu trebuie expuse razelor directe ale soarelui, deoarece frunzele risca sa se arda.

Citeste si: Cele mai rezistente plante. 4 plante de apartament care nu mor

Atunci cand ai o orhidee in ghiveci, temperatura din locuinta este esentiala si nu trebuie sa fie mai mica de 15 grade Celsius, niciodata. In general, speciile de orhidee au nevoie de o temperatura intre 21 si 29 de grade Celsius. Cu toate acestea plantele suporta varaitii de plus/minus zece grade, dar in intervale scurte de timp.

Citeste si: Floarea flamingo sau Anthurium

orhidee in ghiveci (4)Umiditatea este un factor extrem de important pentru o orhidee in ghiveci, pentru ca aceste plante tropicala iubesc umezeala. Probabil ca va fi necesar sa folosesti un pulverizator, pentru a spori umiditatea aerului. De asemenea, frunzele trebuie sa fie stropite cu apa in fiecare dimineata. O solutie este sa asezi ghiveciul pe o tava acoperita cu pietricele, peste care torni apa, atat cat sa le acopere. Apa care se evapora treptat va oferi necesarul de umiditate.

Citeste si: Solutii pentru afectiunile orhideelor

O orhidee in ghiveci trebuie udatea din abundenta, dimineata, iar urmatoarea udare trebuie sa se produca in momentul in care pamantul din ghiveci este aproape uscat. Apa folosita pentru udare trebuie sa fie calduta.

O orhidee in ghiveci iti va lumina incaparea si o va parfuma discret, rasplatindu-ti eforturile penmtru ingrijirea ei.

Sursa: bhg.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply