Plante care rezista fara lumina

0

Oricine stie ca plantele au nevoie de doua lucruri pentru a supravietui: lumina soarelui si apa. Exista, din fericire si plante care rezista fara lumina sau, mai corect spus, care au nevoie de foarte putina lumina naturala pentru a se dezvolta normal. Exista o adevarata categorie a plantelor care rezista fara lumina si care sunt ideale si binevenite in care cu ferestre spre nord sau spre vest, cu ferestre mici sau umbrite de vegetatia exterioara.

Am facut o lista cu cateva plante care rezista fara lumina.

Pe lista cu plante care rezista fara lumina, printre vedete se numara Aglaonema. Aglonema se mai numeste si “planta intunericului”, fiind o planta cu frunze vesnic verzi originara din Asia. Interesant este ca planta rezista la fel de bine si in lumina puternica, dar si fara lumina. Are insa doua nevoi majore: caldura si apa. In plus frunzele bogate si de un verde intens trebuie curatate periodic. Planta este si un excelent filtru de aer.

Citeste si: Plante de interior care infloresc iarna

Din seria de plante care rezista fara lumina este Aspidistra. Se dezvolta foarte bine in locuri racoroase, umbrite, si este foarte sensibila la razele directe ale soarelui. Planta poate creste pana la 100 cm inaltime, este bogata in frunze de culoare verde inchis, lucioase, si are florile neparfumate, de culoare purpurie.

Citeste si: Bambusul de apartament

Pe lista cu plante care rezista fara lumine se mai afla si Zamioculcas sau planta ZZ. ZZ este o planta usor de intretinut, foarte frumoasa, cu frunze de culoare verde inchis si foarte lucuiase. Zamioculcas este o planta perena originara din Africa. Nu are nevoie de udari dese, planta stocand apa in tubercul, astfel ca, frunzele groase si carnoase isi pastreaza aspectul perioade lungi de timp fara apa. Prea multa apa duce la ingalbenirea frunzelor si la putrezirea tuberculilor.

Pulverizarile fine cu apa pe frunze, efectuate la un interval de cateva zile mentin o umiditate suficienta in aer, in timp ce solul trebuie lasat sa se usuce putin intre udari. Planta rezista fara lumina directa a razelor de soare, sau cu lumina indirecta doar cateva ore pe zi timp de doua-trei luni, dar in acest timp planta nu creste. Are insa nevoie de perioade in care sa primeasca lumina naturala, direct sau indirect cel putin cateva ore pe zi pentru a se dezvolta normal.

Citeste si: Floarea flamingo sau Anthurium

Sansevieria trifasciata, cunoscuta la noi sub denumirea “limba soacrei”, este una dintre cele mai cunoscute plante care rezista fara lumina si este ideala in aprtamentele umbrite. Originara din Africa, planta poate creste pana la 60 de centimetri, are frunzele de culoare verde-inchis, cu dungi galbene. Sansevieria trifasciata suporta foarte bine umiditatea obisnuita din camera, poate fi tinuta atat in lumina soarelui, cat si intr-un spatiu umbros.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply