Bambusul de apartament. Planta care poarta noroc casei

1

Cum cresti bambusul de apartament? Incredibil de simplu. Se spune despre bambusul de apartament ca poarta noroc, plus ca este o planta care creste extrem de usor si este foarte decorativa. Verdete tare al frunzelor de bambus se incadreaza in orice decor si coloreaza orice camera. Sta bine in bucatarie, in camera de zi si este inofensiva in cazul in care ai pisici sau copii mici.

Citeste si: Plante aducatoare de noroc

Bambusul de apartament are nevoie de o ingrijire minima. Prima conditie: apa. A doua: lumina. A treia: o temperatura confortabila. La acest ultim capitol trebuie spus ca daca tu te simti bine din punct de vedere al confortului termic in casa, si bambusul de apartament o sa se simta bine.

Bambusul se simte bine intr-un vas decorativ, transparent, garnisit cu pietricele albe (pietrele din apa dulce, nu din apa de mare), care au un rol important, radacinile plantei fixandu-se de acestea. Planta adora apa si nu are nevoie in mod special de sol, dar daca ai un bambus deja plantat intr-un ghiveci, atunci il poti lasa in sol, dar trebuie udat din abundenta, pentru ca bambusul de apartament are mereu nevoie de apa proaspata. Ideala este apa de ploaie sau cea filtrata, pentru a evita asimilarea substantelor toxice.

Citeste si: Fibra de bambus, inovatie pe piata textilelor

Daca nu ai posibilitatea de a filtra apa uda-l cu apa care a stat 24 de ore intr-un vas deschis pentru a se decanta si a elimina clorul din apa. Desi are nevoie de lumina nu-i trebuie lumina directa a soarelui. In mediul natural bambusul creste in locuri umbroase si foarte umede.

Apa din vasul in care ii tinem trebuie schimbata complet o data pe saptamana. Vasele pot fi atat cu o surprafata expusa mare, cat si subtiri, gen eprubeta, deoarece bambusul nu are nevoie de mult spatiu liber in jur.

Citeste si: 5 trucuri care iti incalzesc casa, fara consum de energie

O data pe luna bambusul de apartament trebuiesc scos din vas, si spalat sub jetul de apa. Insista la radacinii, care trebuie sa fie curata, fara aderente. Vasul, frunzele si intreaga parte superioara trebuiesc spalate cu minutiozitate.

La cateva zile sterge frunzele cu o carpa curata, pentru a indeparta praful. Daca o parte din bambus se ingalbeneste taie partea galbena si repune bambusul in apa. Din tulpina ies noi radacini. Daca taietura este in partea libera, care nu sta in apa, o sa apara noi lastari.

Cu foarte putina grija bambusul de apartament traieste, creste si te bucura ani in sir.

Citeste si: Sanatate din livada

Sursa: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Am un soi de bambus dar este în pământ nu stiu sigur daca e sau e confuzie cu altceva

Leave A Reply