Plante care curata aerul din casa

0

Exista plante de apartament care au rol dublu: sunt decorative si curata aerul din casa. Vorbim despre patru dintre ele, foarte populare la noi.

curata aerul

Toate aceste plante sunt capabile sa imbunatateasca aerul din casa. Mentin umezeala acestuia, in parametri normai, emit ioni negativi benefici. Printre efectele lor pozitive se numara combaterea oboselii si a stresul, anularea senzatiei de gat uscat si a durerilor de cap. Plantele care curata aerul sunt o metoda foarte buna si ecologica de curatat.

Cap de lista este ficusul. Acesta nu doar ca este o planta care imbraca camera in care se afla, dar are si calitatea de a curata aerul din casa. Ficusul este originar din Africa si se simte bine in camere cu temperatura constanta. Are nevoie de apa. Frunzele ficusului, cele care functioneaza ca niste plamani, trebuie curatate periodic cu o carpa moale inmuiata in apa.

Citeste si: Adio, praf!

Dracaena este o planta stufoasa deosebit de frumoasa si decorativa in interior. Planta este un bun emitator de ioni negativi, iar funzele mari si late functioneaza ca un filtru natural care purifica si curata aerul din casa. Are nevoie de apa cu masura, iubeste lumina si o temperatura confortabila, in jurul a 27-28 de grade Celsius.

Spathiphyllum sau crinul pacii este o planta tropicala care iubeste mediul de apartament si care trebuie tinuta in locurile semiumbrite ale camerei, pentru ca nu poate suporta actiunea direcata a razelor de soare. Frunzele mari curata aerul si imprastie ioni negativi. Planta trebuie udata in fiecare zi, iar funzele sterse cu delicatete, frecvent. Planta are efect slab toxic daca este ingerata motiv pentru care trebuie avut grija daca ai animale de companie curioase sau copii mici.

Citeste si: Pregateste-ti casa pentru vara!

Limba soacrei sau Sanseviera este ultima din lista noastra, dar nu cea din urma planta de apartament care curata aerul. Limba soacrei este si ea foarte populara, tolereaza lumina scazuta  si suporta sa fie udata neregulat. Este foarte verde si foarte decorativa mai ales in cazul plantelor mature cu frunze bogate.

Sursa: rd

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply