Plante de apartament care purifica aerul

0

plante de apartament care purifică aerul (2)Am făcut o listă cu plante de apartament care purifică aerul din casă. Aceste plante au rol dublu: sunt decorative și curață aerul din casă. Pe lista cu plante de apartament care purifică aerul am așezat cinci dintre ele, foarte populare la noi.

Este dovedit că toate aceste plante sunt capabile să îmbunătățească în mod real aerul din casă. Mai mult, mențin umezeală acestuia, în parametri normai, emit ioni negativi, anulează senzația de gât uscat și durerile de cap. Aceste plante de apartament care purifică aerul sunt o metodă foarte bună și ecologică de curățat.

Citeste si: Plantele din casa toamna

Ficusul. Acesta nu doar că este o plantă care îmbrăca cameră în care se află, dar este și una din acele plante care purifică aerul din casă. Ficusul este originar din Africa și se simte bine în camere cu temperatură constantă. Are nevoie de apă. Frunzele ficusului, cele care funcționează că niște plămâni, trebuie curățate periodic cu o cârpă moale înmuiată în apa.

Dracena este o plantă stufoasă deosebit de frumoasă și decorativă în interior. Plantă este un bun emițător de ioni negativi, iar funzele mari și late funcționează că un filtru natural care purifică și curată aerul din casă. Are nevoie de apa cu măsură, iubește lumina și o temperatură confortabilă, în jurul a 27-28 de grade Celsius.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Spathiphyllum sau crinul păcii este o plantă tropicală care iubește mediul de apartament și care trebuie ținută în locurile semiumbrite ale camerei, pentru că nu poate suportă acțiunea directa a razelor de soare. Frunzele mari curată aerul și împrăștie ioni negativi. Plantă trebuie udată în fiecare zi, iar funzele șterse cu delicatețe, frecvent. Plantă are efect slab toxic dacă este ingerată motiv pentru care trebuie avut grijă dacă ai animale de companie curioase sau copii mici.

Limbă soacrei sau Sansevieră este ultima din lista noastră, dar nu cea din urmă plantă de apartament care curată aerul. Limbă soacrei este și ea foarte populară, tolerează lumina scăzută și suportă să fie udată neregulat. Este foarte verde și foarte decorativă mai ales în cazul plantelor măture cu frunze bogate și este ideala dacă ești în căutarea unor plante de apartament care purifică aerul din casă.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Planta păianjen, pe numele oficial Clorophytum comosum, numită popular crinul verde sau voalul miresei, este doar una din cele mai decorative plante de apartament, dar și una din cele care au o extraordinară capacitate de a purifica aerul din casă în care se află. Plantă păianjen a fost inclusă în nomenclatorul NASA pentru capacitatea să extraordinară de a curată aerul și de a neutraliza diverși poluanți prezenți în casele noastre. Plantele sunt eficiente dacă un exemplar matur are în grijă aerul de pe o suprafața de 10 metri pătrați.

Citeste si: Violeta africana, cea mai iubita floare

Acum poți alege în cunoștiință de cauză cea mai bună variantă din lista cu plante de apartament care purifică aerul din casă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / Revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply