Floarea flamingo sau Anthurium

0

Floarea flamingo este o planta tropicala, cunoscuta si sub numele oficial de Anthurium. Floarea flamingo este o foarte decorativa planta de interior prin florile sale delicate, protejate de o frunza modificata numita spata, carnoasa si colorata in alb, roz, portocaliu sau rosu, in functie de specie. Daca vrei, cu putin efort poti tine in acelasi vas plante cu flori de culori diferite. Floarea flamingo (3)

Floarea flamingo (2)Floarea flamingo poate fi crescuta cu succes in ghiveci. Este o planta perena care, in conditii propice, va inflori foarte des. Prima conditie ca sa te bucuri de frumusetea aceste flori tropicale este lumina.

Citeste si: Plante cu flori de toate culorile

Anthurium are nevoie de lumina pentru a dezvolta tijele florale, dar razele soarelui nu trebuie sa cada direct pe planta. In mediul sau natural floarea flamingo creste la adapostul copacilor. Cel mai bine se simte la ferestrele indreptate spre nord sau vest.

Trebuie sa ai grija cu aceasta planta daca ai animale de companie sau copii mici. Floarea flamingo contine substante toxice care pot provoca iritatii.

Citeste si: Pamant de flori. Cateva sfaturi pentru gradina ta

Dupa lumina a doua nevoie majora a plantei este caldura. Temperatura ideala pentru floarea flamingo este de 25 de grade Celsius, in conditii de umiditate ridicata. Umiditatea se obtine usor, pulverizand periodic planta cu apa. Planta trebuie udata des vara. Solul de la suprafata ghiveciului trebuie lasat sa se usuce intre doua udari succesive. Regula de baza este putin si des, pentru ca ama in exces ucide planta. Pamantul trebuie bine drenat, iar ghiveciul trebuie sa fie din lut nesmaltuit. Nu folosi o farfurie sub ghiveci. Cel mai bine asezi ghiveciul cu floarea flamnigo intr-un vas cu pietricele marunte. Elimina excesul de apa.

Citeste si: Bambusul de apartament

Floarea flamingo are nevoie de un sol acid format dintr-un amestec de pamant de padure si turba, pamantul de flori clasic fiind nerecomandat.

Sursa: wikipedia.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply