Azaleea, floarea de Craciun

0

Azaleea infloreste iarna si primavara. Sunt doua felui de azalee: azaleea indiana care este si cea mai cea mai populara si azaleea japoneza , mai putin intalnita si mult mai delicata. Ambele sunt tufe pitice care pana la 30-45 centimetri.

azalea-791912_1280Azaleele indiene sunt foarte populare de Craciun, pentru ca mugurii care apar vara si care se dezvolta foarte incet, infloresc in mijlocul lui decembrie, in preajma Craciunului. Daca cumperi azalee in noiembrie alege plante cu multi boboci si cu putine flori deschise.

Citeste si: Campanula, planta cu clopotei

Azaleea are nevoie de apa in cantitati mici, dar constant si nu suporta mediul uscat. Sunt si foarte pretentioase in privinta compozitiei solului. Au nevoie de un pamant poros, fibros, hranitor si neaparat cu reactie acida, care  sa poate retine apa. Potrivit pentru cultura lor este necesar un amestec de turba cu pamant de frunze de fag, ace de brad si putin nisip. Apa pentru udat trebuie sa fie usor acida. Daca poti foloseste apa de ploaie sau zapada topita.

Planta are nevoie de lumina, dar nu suporta soarele direct. In perioada de vara azaleea trebuie tinuta in incaperi racoroase, dar luminoase, ferite de razele directe. Cel mai bine se simt la ferestrele camerelor orientate spre nord sau est. Iarna, in perioada in care infloreste abundent are nevoie de multa lumina si, pentru ca soarele este bland suporta razele directe ale soarelui.

Citeste si: Plante care rezista la frig

Azaleea este foarte sesibila la cadura si are nevoie iarna de temperaturi constante care asa nu depaseasca 20 de grade. Vara azaleea suporta temperaturi mai mari de pana la 26-30 de grade, dar are nevoie de multa apa si pulverizari cu apa in fiecare zi.

Citeste si: Plante de interior care infloresc iarna

Primavara, dupa trecerea florilor, planta trebuie mutata intr-un ghiveci mai mare. Se simte foarte bine in vase largi si scunde, iar dupa o saptamana, doua de la replantare se poate tunde pentru corectia formei si pentru stimularea infloririi.

Susrsa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply