Plante care rezista la frig

0

Perioada rece din an nu este lipsita de bucuria florilor. Exista plante care rezista la frig si care iti pot colora terasele, balcoanele inchise si zonele acoperite, dar lipsite de surse directe de caldura.

Plante care rezista la frigCiteste si: Plantele din casa toamna

In categoria de plante care rezista la frig se numara cele ce se comporta normal si nu sufera, desi temperatura medie nu depaseste 10 grade Celsius. Sunt multe tipuri de plante care suporta aceste temperaturi, unele fiind chiar fericite de mediul racoros. Campanula este una dintre ele si este o excelenta solutie pentru balcoanele inchise.

Iata alte plante care rezista la frig

Aspidistra Elatior, numita si Planta de Plumb, poate rezista la temperaturi de pana la 0-1grade Celsius pentru mai multe zile. Trebuie udata cu masura in aceste perioade reci. Este o planta foarte putin pretentioasa, dar nutrebuie lasata sa inghete desi poate rezista peste noapte si la temperturi usor negative. Are nevoie de lumina asa ca este ideala pentru balcoane si terase inchise, dar neincalzite.

La inceputul primaveri sau in perioade ceva mai calde o sa infloreasca spectaculos.

Citeste si: Plante de interior care infloresc iarna Plante care rezista la frig

Ciclama sau Cyclamen Persicum prefera temperaturile cuprinse intre 4-5 grade in timpul noptii, iar pe perioada zilei 10-19 grade. Este o planta ale carei flori sunt foarte colorate. Acestea pot fi de la lila pana la nuante de rosu inchis, de la roz pastelat la alb. Trebuie udata bine, dar are nevoie de un pamant care dreneaza bine excesul. Este ideala opentru balcoane si locuri partial incalzite. Sta foarte bine la ferestre.

Citeste si: Orhidee in ghiveci

Cactusul de Craciun va inflori atata vreme cat temperaturile sunt mai mici de 10 grade Celsius cel putin 12 ore/zi. Deci daca vrei flori tine Cactusul de Crăciun in balcon. O sa aiba temeperaturile care ii convin si lumina de care are nevoie. Florile se formeaza in cateva zile. Mugurii si florile vor evolua incet, astfel ca planta o sa fie inflorita 10-15 zile, exact in perioada de Craciun.

Sursa: wikipedia.org

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply