Plante Feng Shui. Un stil pentru casa ta

0

Stilul Feng Shui nu este un moft, este un mod de organizare in casa extrem de practic si eficient. O lista cu plante Feng Shui nu face decat sa completeze aceste principii.

plante Feng Shui (1)

Despre plante Feng Shui se poate spune ca au propria lor energie pe care o impart cu cei din casa si o mare influenta asupra energiei din casa ta. Se mai poate spune despre plante Feng Shui ca au rolul de a echilibra intreaga atmosfera si de a aduce un flux de energie pozitiva. Deseori acestea curta aerul si incarca atmosfera cu benefici ioni negativi.

Citeste si: Culorile Feng Shui. Cum le folosesti in casa

Pentru ca efectele sa fie beneficie trebuie sa alegi corespunzator plantele potrivite pentru fiecare camera si pentru fiecare loc din lista cu plante Feng Shui. Plantele din aceasta categorie sunt obligatoriu naturale. Cele mai apreciate plante de interior pentru tehnicile feng shui sunt plantele lemnoase deoarece lemnul reprezinta unul dintre cele mai importante elemente, plantele lemnoase atragand energiile pozitive, creativitatea si nu in ultimul rand ele sunt un simbol al renasterii si regenerarii.

In teoria despre plante Feng Shui se spune ca plantele care au spini sau tepi ca sunt daunatoare energiilor pozitive. Aceste plante pot fi asezate la intraea in casa sau in balcon ori la ferestre, aceaste pozitii oferindu-le o conotatie pozitiva in sensul ca vor simboliza protectia. In plus plantele cu frunzele sau crengile cazute sunt opuse principiilor Feng Shui.

Plante Feng Shui pozitiveplante Feng Shui (3)

Bambusul este o planta ornamentala deosebita, cu o simbolistica aparte; este o planta usor de intretinut si aducatoare de noroc si energie pozitiva. Desi nu are nevoie de o ingrijire speciala, bambusul are nevoie de dragoste si afectiune pentru a se dezvolta armonios si pentru a-si indeplini sarcina. Avand o astfel de planta in locuinta nu doar ca energiile pozitive va vor invalui la tot pasul, insa veti invata sa deveniti o persoana mai rabdatoare, mai flexibila si nu in ultimul rand mai puternica.  Bambusul este planta Feng Shui model, reprezentand o intruchipare a tuturor elementelor primoridale ce se afla la baza tehnicilor feng shui: lemnul, pamantul, apa, focul si metalul.

Citeste si: Proiecte de case care respecta regulile Feng Shui

Palmierul este o alta planta benefica pentru interior din punctul de vedere al tehnicilor Feng Shui. Exista numeroase tipuri de palmieri pentru apartament ce nu necesita o ingrijire amanuntita.

Arborele de jad este una dintre cele mai apreciate plante Feng Shui, aceasta fiind aducatoare de noroc si mai ales de bani.

Crinul pacii este o alta planta cu o mare influenta asupra energiei pozitive din locuinta.

Citeste si: Feng Shui in bucatarie

Pentru efecte maxime ale acestor plante Feng Shui ele trebuie asezate pe linia dintre usa si fereastra, in fiecare camera. Un loc bun il reprezinta si colturile camerelor, acesta fiind locul in care energia negativa se “ascunde”. Nu lasa niciodata o planta sa se usuce in casa. Este un semn rau. Indeparteaza plantele bolnave inainte sa moara, dar neaparat inlocuieste-le cu una identica.

Sursa: prokerala.com
Sursa foto: fengshuidana.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply