Feng Shui in bucatarie

0

Unii vad in stilul Feng Shui un moft, dar in fapt acesta este un mod de viata care aduce numeroase beneficii in ceea ce priveste organizarea si confortul din casa. Feng Shui in bucatarie nu inseamna cine stie ce combinatii savante, dar este garantia unei bucatarii ordonate.

Feng Shui in bucatarie

O bucatarie ordonata fie ca este in stil Feng Shui sau nu este visul oricarei gospodine. Urmatoarele reguli simple te-ar putea ajuta sa ai o bucatarie ordonata, aerisita, primitoare si, cel mai important, plina de energii pozitive.

Citeste si:  Regulile Feng Shui in camera de zi

Din perspectiva regulilor Feng Shui in bucatarie, galbenul este cea mai potrivita culoare, deoarece este asociata cu digestia buna. De asemenea, conform principiilor Feng Shui, galbenul te energizeaza, te revitalizeaza si iti confera o stare de bine. Trucul recomandat este sa adaugi galben in bucataria ta. Fie vopseste un perete in galben, fie alege perdele galbene.

Nu face colectie de electrocasnice pe blatul de lucru. Oricat de mare ar fi tentatia de a pastra toate aparatele electrocasnice la vedere, chiar pe blatul de lucru, acest gest contravine regulilor Feng Shui in bucatarie, care spun ca pentru a atrage energiile pozitive in bucatarie trebuie sa pastrezi doar cel mult doua aparate pe blat, iar acestea trebuie sa fie cele pe care le folosesti cel mai des. Cel mai bine: filtrul de cafea si prajitorul de paine sau blendarul. Restul, in dulap!

Citeste si: Feng Shui in camera copilului. Regulile de baza

Un truc Feng Shui in bucatarie este sa scoti din priza electrocasnicele atunci cand nu le folosesti, pentru a pastra energiile pozitive in spatiul din bucatarie.

Daca vrei sa ai o bucatarie ordonata si organizata dupa regulile Feng Shui, adauga elemente inspirate din natura. Lemnul, de exemplu, este asociat cu productivitatea, dezvoltarea si evolutia. Plantele naturale, inclusiv ierburile aromatice crecute in ghiveci, sunt si ele o metoda geniala de sporire a energiilor pozitive. Plantele amplifica energia si sunt asociate cu sanatatea si buna dispozitie.

Citeste si: Baie amenajata in stil Feng Shui

Alte trucuri simple pentru un stil Feng Shui in bucatarie sunt farfuriile albe si tacamurile din metal, accente de culoare rosie, echilibrul luminii. Intr-o bucatarie intunecoasa, mobila alba, intr-o bucatarie foarte luminoasa, podele inchise la culoare.

Sursa: about.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply