Culorile Feng Shui. Cum le folosesti in casa

0

Culorile Feng Shui sunt un mod de expresie al stilului. Feng Shui este un stil de viata, o cale de comuniune intre om si natura si o solutie pentru a face din casa un loc in care sa te simti acasa. Culorile sunt esentiale pentru orice amenajare interioara, insa au o simbolistica aparte in arta Feng Shui.

Pe langa culorile Feng Shui, alegerea si pozitionarea anumitor elemente, dar si forma si materialul din care sunt realizate contribuie la realizarea echilibrului total intre om si casa sa astfel incat casa sa nu fie doar adapost, ci locuinta.

Citeste si: Regulile Feng Shui in camera de zi

Culorile Feng Shui au o simbolistica a lor. Cele cinci elemente: focul, pamantul, apa, metalul si lemnul trebuie sa functioneze in armonie in locuinta. Cum fiecare incapere a casei are rolul ei, culorile Feng Shui sunt una din modalitatile prin care acestea pot fi particularizate si individualizate.

Focul exprima pasiunea si energia. Culorile Feng Shui ale acestui element primordial sunt rosu, portocaliu, mov, roz si nuantele foarte aprinse de galben.

Citeste si: Proiecte de case care respecta regulile Feng Shui

Pamantul este elementul bogatiei si stabilitatii. Culorile acestui element sunt cele pamantii, de la bej si maro, pana la nuante deschise de galben.

Metalul este elementul puritatii, al preciziei si claritatii, dar in acelasi timp si al eficientei. Culorile Feng Shui sunt gri si alb.

Apa este elementul armoniei, al calmitatii, puritatii si al energiei pozitive, iar culorile Feng Shui care reprezinta acest element sunt negrul si albastrul.

Citeste si: Feng Shui in bucatarie

Lemnul este elementul sanatatii si al vitalitatii, fiind in acelasi timp si reprezentantul bunastarii materiale, semnificand prosperitatea. Verdele  maronul sunt culorile care definesc acest element.

Culorile Feng Shui pentru fiecare camera

♦ Stilul Feng Shui in dormitor inseamna culori calde de pamant, pastelurile foarte calme si verdele crud care se apropie de natura.

♦ In camera de zi cele mai potrivite culori sunt, de asemenea, cele de pamant, precum si pastelurile, dar si albul, griul, negrul si albastrul in tonuri pastelate sau combinate.

Citeste si: Feng Shui in camera copilului. Regulile de baza

♦ Culorile Feng Shui potrivite pentru bucatarie sunt cele aprinse si vii pentru ca sunt ideale deoarece cresc pofta de mancare si nivelul de energie.

♦ Culorile Feng Shui pentru baie sunt cele care sugereaza apa. Sunt binevenite si nuantele pastelate, dar si albul si culori de pamant.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply