Cele mai potrivite plante pentru dormitor

0

Plantele de apartament sunt mai mult decât simple accente decorative. Sunt pompe de oxigen, ioni negativi și sunt în măsură să-ți dea o stare de bine. În plus reduc nivelul de dioxid de carbon și praf și sunt și extrem de decorative. Există plante potrivite pentru fiecare cameră din casă. În dormitor trebuie alese cu multă atenție, pentru că simpla prezență a anumitor plante în dormitor te poate ajuta să dormi mai bine.

plante pentru dormitor

Plantele de lavandă

S-a demonstrat că lavanda reduce atât tensiunea arterială, cât și ritmul cardiac. Așază o plantă de lavandă lângă pat, astfel încât să poți inhala mirosul liniștitor în timp ce dormi, iar asta ar putea contribui la un somn bun, sănătos și odihnitor.

plante pentru dormitor

Iasomia

Face parte din categoria plantelor extrem de decorative, dar aceasta este doar ultimul dintre beneficiile ei. Potrivit unui studiu german, parfumul iasomiei îmbunătățește calitatea somnului și te ajută să te trezești tonică, pozitivă și cu atitudine bună. În plus are ca efect eliminarea anxietății. Aroma iasomiei de interior este foarte discretă, suavă și fină, nicidecum de intensitatea celei care crește în aer liber.

Crinul Păcii

Este iubit pentru frumusețea sa grațioasă și îngrijirea ușoară, dar este o alegere inteligentă și pentru dormitor, datorită capacității sale de a reduce numărul de microbi din aer. Prin aceasta poate ameliora simptomele alergice. Iar asta face foarte bine și te ajută să ai un somn odihnitor calmând respirația șuierătoare și gâtul uscat.

Aloe vera

Aloe vera este cunoscută de mult timp pentru capacitatea sa de a vindeca arsurile și erupțiile cutanate, dar are și o altă proprietate: îmbunătățește calitatea aerului. Aloe vera produce oxigen noaptea, ceea ce este benefic pentru somn. În plus, tolerează orice mediu și este foarte simplu de îngrijit fiind o alegere inspirată pentru orice zonă din casă.

Valeriană

Parfumul dulce al florilor de valeriană, te poate ajuta să adormi mai repede și să dormi profund. Un vas cu flori de valeriană înflorită, de care te poți bucura vara este o alegere mai mult decât inspirată. Planta are nevoie de cel puțin șase ore de soare pe zi pentru prolifera și a înflori.

Iedera englezească

Mai frecvent folosită în spațiile libere, un ghiveci cu iederă englezească în dormitor, deși este o alegere binevenită, poate părea ciudată. Există motive întemeiate însă, unul dintre acestea fiind acela că idera poate reduce semnificativ sporii de mucegai aerian dintr-o cameră în doar câteva ore, ceea ce este o soluție excelentă pentru persoanele care suferă de alergii.

Gerbera

Margaretele de tipul Gerbera aduc culoare, iar noaptea au capacitatea de a produce oxigen și de a absorbi toxinele din aer și dioxidul de carbon. Aceste flori au fost recomandate celor care suferă de apnee în timpul somnului și alergii. Deși un ghiveci cu gerbera necesită multă atenție merită ținute în dormitor.

plante pentru dormitor

Rozmarin

Rozmarinul are o aromă puternică și este una dintre plantele utile în gastronomie, dar poate sta foarte bine și în dormitor. Aceasta are capacitatea de a reduce anxietatea și stresul, iar aroma suavă a acestuia crește confortul în timpul somnului.  Așa că mută ghiveciul cu rozmarin din bucătărie în dormitor, într-un loc luminat și bucură-te de toate beneficiile pe care le aduce.

Tot ceea ce mai trebuie să faci este să alegi plantele cele mai potrivite pentru tine și să le găsești un loc potrivit nevoilor lor, în dormitor. Beneficiile pe care le aduc acestea nu vor întârzia să apară.

Citeste si: Ce să faci dimineața pentru a avea zi excelentă

Text: Otilia Ignat

Foto: unsplash.com/pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply