Mobila pentru sufragerie. Cateva sfaturi

0

Mobila pentru sufragerieMobila pentru sufragerie pare o chestiune usor de realizat. O canapea, o biblioteca multifunctionala si gata. Asa sa fie? Aparent da, in fapt mobila pentru sufragerie trebuie sa fie o combinatie care sa ofere confort, eleganta, stil si sa se adapteze cat se poate de bine la nevoile celor din casa, dar sa fie utila si atunci cand casa este plina de prieteni si rude.

Plecand de la aceste conditii esentiale iata care sunt cele cateva lucruri care conteaza atunci cand alegi mobila pentru sufragerie.

Mobila pentru sufragerie este cea care poate imprima un stil casei, care poate da atmosfera din casa si care iti poate modifica si influenta rapid starea de spirit. Mobila pentru sufragerie trebuie sa reflecte stilul personal al celor care locuiesc in casa si sa adopte personalitatea acestora, asa ca una din cele mai bune solutii este sa o organizezi dupa cum iti dicteaza sufletul, respectand acele principii esentiale pentru o camera sociala, asa cum este sufrageria.

Citeste si: Masuta de cafea, centrul camerei de zi

mobila pentru sufragerieMobila pentru sufragerie este cea care trebuie sa se adapteze la cerintele celor din casa, nu invers, asa ca daca ai cateva piese de mobilier la care par potrivite pentru camera de zi nu face greseala sa le inghesui in aceasta camera pentru simplul motiv ca au fost candva etichetate ca fiind “mobila pentru sufragerie”.

Mobila pentru sufragerie se poate combina si adapta in functie de personalitate. Mobila veche si cea noua pot sta foarte bine impreuna, pentru ca amandoua au o mare toleranta daca sunt combinate in proporta corecta. Stabileste cine domina: noul sau vechiul si in functie de ata da un ton vintage sau unul modern cu accente retro.

Citeste si: Trucuri care fac un apartament mic sa para mai mare

Mobila pentru sufragerie (1)Nu sufoca camera de dragul unor piese de mobila. Daca le iubesti cu adevarat le poti gasi un alt loc in casa sau le poti transforma si adapta pentru a fi functionale si binevenite in alte camere. Nu uita ca unele din piesele de mobila pentru sufragerie se simt si se aseza foarte bine in hol sau in domitor. Lasa spatiu in camera de zi pentru ca numai in felul acesta mobila pentru sufragerie o sa fie pusa cu adevarat in valoare si gandeste lucrurile dupa ce stabilesti clar functionalitatea si scopul fiecarei piese in parte. O casa frumoasa este o casa practica si confortabila, inaintea unei case care respecta un stil anume in ceea ce priveste decoratiunile interioare.

Citeste si: Mobila rustica intr-o casa moderna

Indiferent cat de mica sau mare este camera de zi mobila pentru sufragerie trebuie sa imparta si sa organizeze camera in zone de interes. Asta inseamna canapeaua si zona televizorului si a tehnicii, zona unde se afla biblioteca (deci aceasta piesa de mobilier poate sta in oricare alta parte din casa mult mai bine decat in camera de zi, daca casa are mai mult de doua camere), zona de luat masa sau macar zona unde se poate aseza o masa pentru reuniuni cu mai multe persoane, caz in care cea mai buna solutie o reprezinta, evident, mesele pliante.

mobila pentru sufragerieConform regulilor si tiparelor in decoratiuni interioare, mobila pentru sufragerie trebuie sa fie in armonie cu nunata de zugraveala a peretilor, a podelelor si a covoarelor. Armonie inseamna ca poate fi in aceeasi nota, dar in tonuri mai inchise sau in tonuri comparabile, dar si in note contrare. Diferenta este data de stilul clasic sau modern al camerei. Intr-o camera moderna monotonia cromatica, inclusiv pentru mobila pentru sufragerie este binevenita si da tonul acestei incaperi, dar intr-o camera clasica nota contrastanta intre pereti, podele si mobila pentru sufragerie da stil si clasa si pune in valoarea intreaga camera.

Citeste si: Mobila transparenta. O povocare pentru casa ta

Mai exista cateva reguli care tin de estetica camerei de zi si care includ si mobila pentru sufragerie. O camera care are biblioteca foarte decorata poate pastra peretii goi. In acest caz poate fi tolerate in camera una doua detalii decorative pentru pereti. Intr-o camera moderna cu putine piese de mobilier peretii pot fi impodobiti. Regula este aceea a unui echilibru intre preti si restul decorului din casa, peretii fiind cei care pot sa stabileasca echilibrul in camera de zi, astfel incat aceasta sa nu para sufocata de prea multe detalii.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply