Minimalismul unui decor opulent

0

Nu trebuie să eviți un decor opulent la tine acasă. Deși în parte este o chestiune care implică costuri mari, un decor opulent ține în primul rând de stil și de alegeri. Principiul care trebuie urmat este acela al minimalismului, iar aceste câteva sfaturi te pot ajuta pentru a-l realiza efectiv la tine în sufragerie.

decor opulent

Citește și: Strictul necesar si doua camere de vis

Opulența nu înseamnă o aglomerare de piese de mobilier, ci respectarea unei linii minimaliste, dar acordând atenție maximă fiecărui detaliu. Un decor opulent este perfect într-un spațiu mare, piesele de mobilier fiind obligatoriu de cea mai bună calitate, mari, masive și impunătoare.

decor opulentPentru a defini un decor opulent în camera de zi alege piese de mobilier mari, impunătoare, cu detalii lucrate până la cel mai mic amănunt. Canapelele din piele, cele albe sau negre, sau combinața între alb și negru este o bună soluție. Pentru un astfel de decor fiecare amanut trebuie bine cântărit și evaluat, totul trebuie să fie unitar, dar, în același timp nimic nu trebuie să fie în plus.

Combinațiile de culori pe care le alegi pentru a defini o astfel de amenajare interioară sunt esențiale, iar cele mai bune alegeri sunt culorile neutre, dense, intense și mate. Evită orice amanunt strălucitor (cu unele excepții necesare) și mergi pe linii elegante, bine definite și pe limitarea la stricutul necesar. Opulența unui decor vine din generozitatea pieselor de mobilier și din detaliile care le definesc, din materialele folosite, dar și din modul în care sunt îmbinate.

Citește: Stilul boem, o abordare practica

Adaugă detaliile strălucitoare, metalice și sclipirea oglinzilor. Nicăieri nu se potrivește mai bine o oglindă supradimensionată, ca într-un decor care este gândit să fie impunător și dominant.

Citeste si: Dormitor in nuante de violet, ocru si auriu

decor opulentMasa de cafea într-o cameră amenajată astfel trebuie să fie mare, impunătoare și, deși trebuie să rămână în limitele unei mese de cafea, trebuie să fie masivă. Alege modelele placate cu marmură, cele care combină piatra naturală scumpă cu lemnul fin și nobil, sau modelele care au inserții. Ține cont că detaliile trebuie să rămână în limite cât se poate de restrânse, pentru ca tot ansamblu să fie unitar, minimalist și sobru chiar dacă (tocmai pentru că) vorbim de un decor opulent.

Citeste si: Ce inseamna simplitatea pentru decoratiunile interioare

Detaliile generale ale unui asftel de decor sunt definitorii, la rândul lor. Adaugă un candelabru, perdele simple dar din materiale prețioase, eventual acoperă un perete cu tapet. În felul acesta vei reduce nevoia elementelor de decor pentru pereți. Un decor opulent are nevoie neapărat de lucrări de artă autentice, iar în absența lor un tapet de mătase poate da încăperii aerul special și un nivel high class.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply