Incredibile solutii naturale pentru curatat. O lista valoroasa

0

soluţii naturale de curăţat (2)În ciuda miilor de produse de curăţat, chimice şi toxice şi pentru om şi pentru mediu, există incredibile soluţii naturale de curăţat. Pe cele mai multe dintre ele oamenii nu le mai folosesc pentru că nu le cunosc. Aducem în atenţie aceste incredibile soluţii naturale de curăţat, sigure, extrem de eficiente ca o alternativă utila la variantele chimice, scumpe, toxice şi agresive cu mediul.

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

Ştiţi despre puterea excepţională a sucului de lămâie, a oţetului şi a bicarbonatului, prea puţini ştiu însă despre aceste incredibile soluţii naturale de curăţat, toate extrem de utile şi la îndemâna oricui.

Utilizează coaja de banana pentru a lustrui argintăria – pune în blender coji de banană şi puţină apă pentru a face o pasta. Foloseste pasta pentru a lustrui şi curăţa argintăria.

soluţii naturale de curăţat (3)Citeste si: Curatarea tapetului. Sfaturi si solutii

Foloseste felii de castravete pentru a lustrui vase din oțel inoxidabil, tigăi sau robineţii de chiuvetă. De asemenea, castravetele curăţă toate urmele de pe vasele de inox, chiuvete sau blaturi de inox. Funcționează ca o gumă de șters.

Citeste si: Utilizari neasteptate pentru uleiul de masline in casa

Curăţă grătarul pe care ai prăjit carne, când este încă fierbinte, cu ceapă. Taie o ceapa in două, înfige în ea dinţii unei furculiţe şi curăţă perfect toate depunerile grase şi arse de pe grătar.

soluţii naturale de curăţat (4)Plicurile folosite de ceai sunt ideale pentru a curăţa parchetul, lemnul nelăcuit şi lăcuit. Taninurile din ceai fac o treabă foarte bună şi întreţin lemnul.

Citetste si: Curata cu lamaie. 15 solutii ecologice si practice

Nuca face să dispară zgârieturile de la mobilier. Freaca cu o bucată de miez locul zgâriat apoi şterge bine cu o cârpă moale.

Foloseşte o cantitate mică de orez crud pentru a curăţa râşniţa de cafea – pune orez şi da-i câteva impulsuri. Dispare orice urmă de mizerie şi miros.

Citeste si: Alcoolul, dezinfectant si solutie de curatat eco

Foloseşte ketchup pentru a lustrui toate tipurile de vase de cupru: oale, tigăi și boluri. Aciditatea naturală a tomatelor va face cuprul să strălucească.

Foloseşte pâine uscată pentru a curăța râşniţa de condimente sau râșniță de cafea – se elimină orice reziduu și orice aromă.

Citeste si: Utilizari uluitoare si utile pentru votca in casa

soluţii naturale de curăţat (6)Foloseşte zaţul de cafea ca scrub de curățare pentru suprafețe unsuroase. Este extrem de eficient.

Apa minerală acidulată sau sifonul îndepărtează petele de țesături și covoare. Curăţă şi tigăile din fontă – toarne în tigaiea încinsă apa minerală şi lăsa-o să acţioneze. Este magic!

Citeste si: Casa parfumata

Foloseşte ulei de măsline pentru a lustrui oalele din oțel inoxidabil. Amestecă ulei de măsline cu sare şi curăţă tigăiele din fontă şi pe cele emailate.

Sarea grunjoasă un excelent agent de curăţenie. Curăţă cu sare grunjoasă, folosind un burte de vase, tocătorul. Sterge-l cu suc de lamaie şi o să fie ca nou. Dispare orice urmă de miros şi este perfect dezinfectat.

Oțetul alb poate fi folosit ca un agent de curățare pentru orice suprafaţă. Oţetul îndepărtează petele de pe sticlă, şi blaturi de bucătărie.

Foloseste cu incredere toate aceste soluţii naturale de curăţat de fiecare dată când ai nevoie, în locul celor chimice. Efectele sunt spectaculoase.

Citeste si:  6 metode naturale de curatat

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply