Alcoolul, dezinfectant si solutie de curatat eco

0

Alcoolul este o substanta naturala. Nu polueaza si nu este toxica nici pentru om, nici pentru mediu. Alaturi de otet, suc de lamaie, bicarbonat si alte cateva substante naturale minunate, alcoolul este una dintre cele mai bune solutii pentru dezinfectant si curatat in mod ecologic in casa.

orden4

In aceasta categorie intra alcoolul metilic, spirtul medicinal, toxic in cazul ingedarii si care are si dezavantajul de a avea un colorant artificial care poate pata unele suprafete, alcoolul metilic alb, alcoolul etilic rafinat (este foarte tare, este bun pentru consumul uman) si votca, ca sa enumeram doar cateva, dintre cele mai folosite.

Citeste si: 100% eco

Alcoolul, solutie de curatat

Clantele, telecomanda, intrerupatoarele, cablurile, prelungitoarele si tastatura sunt cele mai pline de microbi obiecte din locuinta si este de preferat ca acestea sa fie dezinfectate si curatate din cand in cand. Cea mai eficienta si la indemana solutie este spirtul medicinal. Foloseste tifon sau o carpa moale sau, si mai bine, bucati de vata medicinala.

Citetste si: Curata cu lamaie. 15 solutii ecologice si practice

Jaluzelele din plastic atrag praful ca un magnet iar in combinatie cu umezeala rezultatul nu este deloc placut. Pentru ca este imposibil sa spalati zilnic jaluzelele, le puteti sterge cu un ameste de apa calda si alcool.

Petele de vin sau lichior de pe haine, covor sau fata de masa sunt greu de indepartat, insa alcoolul este de mare ajutor. Imediat ce ati observat petele, folositi un amestec concentrat de apa si alcool pentru a curata pata. Taponeaza locul cu o carpa curata imbibata in solutie, pana ce pata dispare.

Citeste si: O casa curata fara efort. Trucuri si idei

Alcoolul simplu poate fi utilizat si pentru curatarea robinetilor din baie si inclusiv pentru indepartarea petelor de calcar de pe acestia.

Petele de pe ferestre si oglinzi dau adevarate batai de cap insa spirtul va poate ajuta sa le indepartati cu o mai mare usurinta. Stergeti ferestrele si oglinzile cu un amestec facut din o parte alcool, o parte glicerina. Solutia curata, iar oglinzile nu se vor mai aburi. Alcoolul in amestec cu glicerina este solutia perfecta pentru stergerea ferestrelor. Solutia lasa o pelicula care protejeaza stica de praf si inghet.

Alcoolul este un bun dizolvant pentru grasime, astfel ca petele vechi de grasime se pot scoate cu o solutie concentrata de alcool.

Citeste si:  6 metode naturale de curatat

Poti curata blatul de bucatarie cu o solutie de apa si alcool in parti egale. Nu este nevoie sa clatesti, nu este toxic.

Sursa: home-ec101.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply