6 metode naturale de curatat

0

Nu stiu voi cum sunteti, dar mirosurile tari si intepatoare ale produselor clasice de curatat imi dau frisoane. Alternativa sta in metode naturale de curatat. Culmea este ca acestea nu doar ca sunt ecologice, dar sunt si mult mai ieftine decat cele chimice.

0009034796E-849x565

Daca produsele chimice de curatat cresc riscul de alergii si irita pielea si caile respiratorii, cele 6 metode de curatat naturale pe care le enumeram mai jos sunt non-alergene si nu prezinta nici un fel de riscuri, nici pentru tine, nici pentru cei din familia ta, dar nici pentru mediu.

Ulei de arbore de ceai. Este un dezinfectant puternic, care nu are nici un fel de efecte secundare. Are efect antifungic si lasa o aroma discreta. Adauga 10 picaturi de ulei in 250 de mililitri de apa. Pune solutia intr-un pulverizator  si ai un dezinfectant perfect. Este o solutie ideala pentru curatat suprafetele din bucatarie, baie si lemnul lacuit. Pentru zone contaminate dublezi cantitatea de ulei, sau reduci cantitatea de apa. Dintre cele 6 metode naturale de curatat, acesta este de departe unul de top!

Amoniac. Desi este nociv in concentratii mari, amoniacul nu este daunatoar pentru mediu si este una din cele mai bune 6 metode naturale de curatat pentru ferestre si oglinzi. Pune o lingurita de amonic in 200 de mililitri de apa. Foloseste solutia cu un pulveriozator si curata perfect toata sticlaria. Este extrem de eficient pentru cristaluri si sticla nobila.

Citeste si: 5 pasi spre un camin eco

Sarea grunjoasa. Este un abraziv natural. Combina sarea cu suc de lamaie si foloseste amestecul ca praf de curatat. Este insa o metoda naturala de curatat care nu itita caile respiratorii si care nu polueaza.

0003497943AA-565x849

Otetul alb. Combinat cu sapun lichid, otetul alb este o excelenta solutie de curatat vase. Foloseste o parte sapun lichid natural si o parte otet alb. Ai cel mai bun si mai natural detergent de vase. O data pe saptamana, toartna solutie in canalele de scurgere din chiuveta si lasa sa actioneze circa doua ore. Dezinfecteaza si degreseaza.

Sucul de lamaie, coaja de lamaie sunt si ele pe lista cu metode naturale de curatat. Sucul de lamaie si coaja lamaii stoarse, dezinfeceaza si albesc, fara nici una din efectele toxice ale clorului.

Citeste si: Casa din baloti de paie

Bicarbonat de sodiu curata natural zonele cu mucegai si frigiderul. Bicarbonatul de sodiu este pe lista fiind o una dintre cele 6 metode naturale de curatat in mod special pentru petele dificile de pe covoare, dar si pentru curatarea blaturilor si a chiuvetelor, sub forma de solutie.

Sursa: rd.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply