Jaluzele romane, solutia ideala pentru acasa

0

Exista tendinta de a folosi jaluzele verticale in casa. Total eronat. Sistemele verticale de jaluzele au un aer impersonal, si sunt utile si binevenite doar pentru birouri si zonele de lucru. In casa cea mai buna solutie, cea mai comoda, cea mai practica si cea mai placuta din punct de vedere estetic sunt clasicele jaluzele romane.

brown-roman-shades-915x732

Jaluzele romane indeplinesc cele mai inalte cerinte de eleganta, manevrabilitate si confort. Aceste sisteme de jalujele romane se integreaza cel mai bine in decorul tipic unei casesi, sunt perfecte oricarui stil de decoratiuni, dat fiind faptul ca se poate realiza din mai multe tipuri de materiale, in mai multe modele si zeci de culori.

Citeste si: Cele mai bune geamuri. Elemente de care trebuie sa tii cont

O incapere ale carei fereastre sunt decorate cu jaluzele romane este cuceritoare. Eleganta si luxul pe care le degaja in toata incaperea te vor acapara pe loc, acesta fiind principalul atu al sistemelor de jaluzele romane. Efectul special al jaluzelelor romane vine din faldurile acestora si depinde de materialul din care sunt confectionate. Exista posibiliati multiple in alegerea unor nuante, texturi si stiluri de materiale, de la cele mai simple intr-o singura culoare, pana la cele cu o textura aparte intr-o gama multipla de culori.

Citeste si: Avantajele si dezavantajele verandei cu geamuri

Cele mai practice sunt cele captusite cu materiale albe reflectorizante care dau durabilitatea, pastreaza culoarea tasaturii de interior, amplifica senzatia de umbrire, retin caldura si dau greutate, la propriu, intregului ansamblu. Acest tip de jaluzele sunt utile atat in perioada rece a anului, cat si in cea calda, se pot schimba usor si pot fi spalate.

IMG_0064 copyCiteste si: Jaluzele: avantaje si dezavantaje

Din punct de vedere al manevrablitatii, aceste jaluzele romane sunt dotate cu un sistem clasic cu snururi pentru o ridicare si coborare usoara, manuala. Prin folosirea unui sistem de prindere tip arici aceste jaluzele romane se vor fixa in cateva momente. Acest sistem are avantajul ca permite in orice moment detasarea cu usurinta a intregului ansamblu de umbrire pentru acces total in zona vitrata a ferestrei, pentru o eventuala curatire a acestuia, sau atunci cand ne dorim o schimbare prin inlocuirea cu un alt model de draperii romane.

Citeste si: Perdea sau jaluzele in bucatarie?

Sa mai spunem ca se pot amplasa la ferestrele tuturor camerelor, la usile din sticla si pot inlocui cu succes si perdelel si draperiile dintr-o camera, iar cu putina indemanare le poti confectiona singur.

Sursa: hctv

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply