Perdea sau jaluzele in bucatarie?

0

Atunci cand alegi cum decorezi fereastra din bucatarie, trebuie sa ai in minte atat motive practice, cat si estetice.

Vrei sa ai lumina si vrei sa aerisesti des in bucatarie, dar in acelasi timp, simti ca parca lipseste ceva daca lasi descoperita fereastra. Ce alegi?
PERDEA
 Evita perdelele groase si incarcate, pentru ca vor da un aspect greoi ferestrei. Alege in schimb doua draperii usoare, pe care sa le prinzi in parti, astfel incat sa lasi fereastra libera, cu acces la lumina si la aerisire. Poti opta si pentru o cornisa din material textil care sa imbrace galeria.
 
 Alege culorile in functie de dimensiunile bucatariei. Daca incaperea in care gatesti este mica, perdeaua sau draperia trebuie sa fie in culori deschise, care sa dea impresia unei bucatarii spatioase. Pentru o incapere mai larga, poti merge pe nuante mai inchise care sa transforme bucataria intr-un loc mai intim si mai confortabil.
 
 Mobilierul de bucatarie este in general alcatuit din linii drepte, asa ca o perdea subtire, dar valurita ar putea sa compenseze acest aspect.
JALUZELE
 Lumina naturala este esentiala in bucatarie, asa ca jaluzelele pe care poti sa le ridici ziua sunt ideale.
 
 Atunci cand vine vorba de caldura soarelui insa, vara poate fi un chin in bucatarie cand se incalzeste afara si in acelasi timp gatesti. Asa ca jaluzelele pot opri caldura soarelui sa intre in bucatarie in sezonul calduros.
 
 Incearca sa dai un aspect aparte bucatariei si alege jaluzele orizontale sau verticale din bambus sau alte fibre naturale. Desigur, optiunea trebuie sa fie in ton cu stilul intregii incaperi.

Sursa: HGTV
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply