Jaluzele: avantaje si dezavantaje

0

Desi jaluzelele lamelare, orizontale par banale, pot fi incadrate perfect si in spatii moderne, minimaliste sau chiar clasice.

Cand sa le alegi

Pentru un stil modern, bazat pe din materiale naturale, jaluzelele orizontale cu lamele din lemn sunt alegerea perfecta (prima imagine pe verticala). Teoretic, jaluzelele orizontale nu sunt asociate cu o amenajare clasica, dar exemplul din imagine demonstreaza ca nu trebuie sa existe limitari. Secretul consta in alegerea unor jaluzele monocolore care au fost incadrate de draperii textile, fluide. Pentru un stil modern minimal sau high tech jaluzelele sunt firesti si singura pata de culoare.

Avantajul jaluzelelor orizontale

Jaluzelele orizontale sunt reglabile, astfel incat pot bloca total intrarea luminii sau ii pot permite intrarea la intensitati diferite. Desi permit patrunderea luminii in incapere, din exteriorul casei nu se observa decat vagi siluete.

Dezavantajul jaluzelelor orizontale

Un mare dezavantaj consta in igienizarea lamelelor. Stergerea de praf a fiecarei lamele in parte necesita mult timp si de multe ori provoaca ranirea mainilor in cazul in care jaluzelele au lamelele din aluminiu. Pentru o curatare radicala iti propun sa desfaci jaluzele din sistemul de prindere din dreptul ferestrei si sa le pui in cada intr-o cantitate mare de apa, cu detergent sau solutie de curatat aragazul. La final le poti clati cu dusul.

Bine de stiut

  • Culoarea jaluzelelor este foarte importanta. Ea le poate scoate in evidenta sau le armonizeaza cu ambientul.
  • Pentru a fi sigur de alegerea pe care ai facut-o, e bine ca jaluzelele sa fie printre ultimele accesorii achizitionate in casa. Astfel, vei putea face alegerea ideala.
  • In functie de cum reglezi patrunderea luminii, atmosfera este complet schimbata in incapere.
  • Pentru a-ti usura munca atunci cand faci curatenie, foloseste aspiratorul cu peria mica pentru a sterge praful. Astfel, nu va trebui sa le speli foarte des.

Gasesti jaluzele: aici, aici, aici sau aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Mihaela Radu
Foto: www.teba.de

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply