Solutii de curatat neconventionale si practice

0

Deseori unele solutii de curatat neconventionale se dovedesc mai bune si mai eficiente decat cele chimice si clasice. Solutiile de curatat neconventionale sunt nepoluante, neagresive si deseori mai ieftine decat cele clasice. Iata cateva dovezi si o lista cu solutii de curatat neconventionale.

Natural Non-Toxic Cleaning Products

Citeste si: Cum scapi de praful din casa

Ketchup. Indeparteaza eficient urmele intunecate de pe vasele si tigaile din cupru si alama. Are capacitatea de le aduce la culoare lor orginala. Este suficient sa freci petele cu un burete si putin ketchup.

Paine alba curata picturile in ulei. Foloseste miezul de paine alba ca si cum ai utiliza un burete si sterge de praf si impuritati suprafata picturii. Este utila si pentru picturile cu vopsea acrilica fara sticla de protectie. Painea scoate si petele de grasime de pe tapet. Taponeaza pata cu miez de paine.

Citeste si: Utilizari neasteptate pentru uleiul de masline in casa

Orez alb nefiert curata interiorul vaselor cu gat subtire in care nu poate ajunge o carpa sau un pamatuf. Pune o mana de boabe de orez, putina apa calda si putin detergent, apoi agita bine. Este una din cele mai utile din solutii de curatat neconventionale.

Ceaiul negru concentrat indeparteaza rugina de pe vase sau obiectele de metal. Ai nevoie de ceai concentrat. Pune obiectele ruginite in baia de ceai si lasa-l sa actioneze cateva ore.

Spirtul medicinal si alcoolul pur petele grase de pe lemn si alte suprafete. Dupa ce pata este indeparta sterge bine locul cu o solutie de protectie pentru lemn. Glicerina combinata cu alcool si apa in parti egale este cea mai buna solutie anti-aburire pentru geamuri si oglinzi. In plus este o excelenta metoda din lista cu solutii de curatat neconventionale.

Citeste si: Curatarea tapetului. Sfaturi si solutii

Amidon de porumb sau faina alba este un puternic absorbant pentru petele de grasime de pe covoare, paturi, si tesaturi. Pune amidon sau faina peste pata freaca usor locul si lasa-l sa actioneze 30-60 de minute. Curata pudra alba prin aspirare sau scuturare.

Pasta de dinti este un excelent gel abraziv pentru a indeparta petele de pe obiectele din inox si pot reda stralucirea chiuvetei din bucatarie si baie. Este nevoie doar sa freci cu o carpa suprafata afectata, sa lasi o ora sa actioneze apoi sa cureti. Curata foarte bine, prin frecare, si bijuteriile de argint si aur.

Pe lista cu solutii de curatat neconventionale se afla lamaia si sucul de lamaie. Tot ce poti face cu ele la capitolul curatenie afla aici.

Sursa: yahoo

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply