Curatarea tapetului. Sfaturi si solutii

0

Tapetul este o solutie excelenta in casa. Dar pentru a te bucura pe deplin de frumusetea si avantajele lui acesta trebuie curatat periodic. Afla totul despre curatarea tapetului.

Cand spun periodic ma gandesc la intervale de 10-12 luni, sau mai putin in cazul tapetului din bucatarie. In cazul in care ai decis sa pui tapet pe peretii din bucatarie este recomandat sa investeti si intr-o hota de bucatarie buna, pentru a proteja tapetul.

Citeste si: Fototapet in variante unice

Curatarea tapetului de praf poate fi facuta o data la doua-trei curatenii saptamanale in casa. Praful adera la tapet, mai ales daca este unul care are un desen in relief. Il cureti simplu cu aspiratorul, dar trebuie sa folosesti o perie moale si lata.

Curatarea temeinica a tapetului, prin spalarea lui, se face numai atunci cand este cu adevarat nevoie. Cu apa si solutii degresante se poate curata doar tapetul lavabil, cel din hartie putand fi curatat doar cu o carpa uscata sau cu aspiratorul.

Citeste si: Aproape totul despre tapet

Tapetul lavabil sau semilavabil se curata mult mai usor, cu apa calduta amestecata cu sapun sau cu otet. Foloseste o carpa moale sau un burete. Acestea trebuie stoarse foarte bine. Dupa ce este sters cu apa si sapun, sau cu alte solutii special destinate tapetului lavabil, acesta trebuie neaparat sters cu o alta carpa uscata.

Citeste si: Baia tapetată cu ziare?

Curatarea tapetului incepe mereu de sus in jos, de la colturile peretelui spre interior, pentru a avea o casa curata.

O solutie de apa, bicarbonat si sapun de rufe curata foarte bine tapetul lavabil.

Poti folosi o solutie cu alcool in parti egale cu apa pe care sa o pulverizezi direct pe tapet. O lasi sa actioneze cateva minute dupa care stergi cu o carpa uscata. Incearca inainte pe o zona putin vizibila si vezi cum se comporta tapetul la acest tratament. In principiu orice solutie pentru curatarea tapetului trebuie testata inainte. Nu folosi solutia pentru tot tapetul decat dupa o ora de la test, pentru a vedea cum se comporta, in timp, tapetul dupa ce ai folosit respectiva solutie.

Daca tapetul nu se curata la prima manevra, poti sa revi, dar numai a doua zi, dupa ce tapetul este perfect uscat.

Citeste si: O bucata de tapet si 3 solutii inedite

Aeriseste bine camera in care se face curatarea tapetului. Elimini vapori substantelor folosite si zonele spalate se usuca mai repede.

Nu folositi niciodata pentru curatarea tapetului substante care l-ar putea distruge, cum ar fi detergentii pe baza de clor, lamaie sau solutiile abrazive. Este important ca detergentul folosit sa nu atace tapetul si nici sa nu lase pete.

Sursa: howtocleanstuff.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply