6 pasi spre o casa curata

0

 

E timpul sa te organizezi si sa pui ordine in lucruri.

1. Pentru a usura munca, este foarte important un plan de atac, de la care, pe cat posibil, sa nu te abati. Inainte de a trece la fapte, fa un tur al casei, inspectand fiecare camera, pentru a-ti face o idee ce timp trebuie alocat curateniei. Ideal ar fi sa incepi cu suprafetele aflate la vedere si sa le lasi la final pe cele ascunse privirii (sertarele, dulapurile etc.). Este o strategie foarte buna, pentru ca, rezultatele aparand imediat, nu vei avea impresia ca muncesti in zadar.
2. Cu siguranta, printre lucrurile folositoare, se afla o multime de obiecte care incarca inutil spatiul. N-ar strica sa faci o triere a acestora. Pastreaza-le doar pe cele absolut necesare, iar pe restul punele in cutii mari de carton, etichetate: “De aruncat”, “De dat”. Daca exista obiecte asupra carora zabovesti prea mult, nestiind ce sa faci cu ele, pastreaza-le pana la urmatoarea cura]enie generala (maximum 35 de zile)! Daca le gasesti neatinse, e clar: trebuie sa te debarasezi de ele.
3. Facturile si chitantele sunt imprastiate prin toata casa? Strange-le si pune-le intr-un dosar, in ordine cronologica. Procedeaza similar cu maruntisurile indispensabile (cheile, incarcatoarele telefonice, castile audio, ochelarii, stickurile USB), depozitandu-le cat mai estetic, intr-o cutie colorata, intr-un cosulet sau pe o tavita metalica. Dupa ce le-ai adunat laolalta, pune-le pe masuta din hol ca sa fie mereu la indemana. Gentile, esarfele, manusile si bascutele folosite in mod frecvent agata-le in cuierul de la intrare!
Gaseste ceilalti pasi spre o casa curata pe femeia.ro.

Text: Anda TrincaComentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply