Motive geniale pentru care trebuie sa faci patul in fiecare zi

0

Dimineața unul din cele mai imposibile misiuni pare acela de a pune în ordine patul din dormitor. Și totuși. Iată câteva motive geniale pentru care trebuie să faci patul în fiecare zi.

patul

Scuturarea și aranjarea patului îl ține mai multă vreme curat. Dacă vei aranja frumos patul, eventual vei scutura cearceaful și vei bate pernele, apoi vei aranja frumos cuvertura peste plapumă, vei ține așternuturile proaspete mai multă vreme, pentru că vei elimina o parte din praf și pielea uscata care se acumulează în orice pat și vei ține la distanță praful din cameră. În plus, dacă ai animale de companie, acestea nu se vor mai strecura în pat. În cel mai rău caz vor sta pe pat!

Începi ziua cu dreptul. Este un excelent sentiment când îți faci patul din dormitor dimineața. Ai o senzație bună și tonică de zi nouă care începe. În plus este foarte plăcut să găsești ordine în dormitor când te întorci acasă. Psihologii spun că simplul gest de a face patul dimineața este echivalentul unui efect de domino pentru toată ziua, în sensul că vei face lucruri bune, organizate și cu eficiență maximă. Nu mă crezi, încearcă!

Faci miscare și te pui în mișcare. Să-ți faci patul, temeinic (scuturat, deschis geamul, aranjat etc), dimineața înseamnă cel mult cinci minute. Dar dacă faci toate astea ca la carte, atunci este ca și cum ai face cinci minute de mișcare, la prima oră, ceea ce este excepțional și foarte sănătos.

O să dormi mai bine. Este probat. Cine are un dormitor ordonat, un pat curat și așternuturi scuturate și aranjate, doarme mai bine și este mai sănătos. Un sondaj a probat faptul că cei care au obiceiul să-și facă patul dimineața (serios, așa cum scrie la carte, nu doar să întindă cuvertura peste pat) suferă în mult mai mică măsură de insomnii și au un somn mai bun.

Ordine în cameră. În dormitor nu este foarte greu să păstrezi ordine, dar totul depinde de pat și de modul în care acesta arată pentru că este piesa esențială din cameră. Dacă patul este în ordine, o să fie ordine și în dormitor. Mai mult, dacă patul este în ordine o să-ți fie foarte greu să lași haine împrăștiate. Cine face dezordine într-o cameră ordonoată? Una peste alta avantajul este în mod cert al tău!

Sursa foto: pixabay.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply