Ce greseli faci cand speli cearceafurile

0

pillows-1158274_960_720

Nimic mai plăcut decât cearceafuri proaspete, curate, parfumate, așa că este bine să ții cont de aceste greșeli când speli cearceafurile.

1. Le folosești prea mult. Ideal este să speli cearceafurile după ce le-ai folosit 10-14 zile. Mai mult este prea mult. Optim este să le schimbi o dată pe săptămână.

Citeste si: Cat de des trebuie schimbat asternutul

2. Prespălarea este necesară numai la cearceafurile foarte murdare sau la cele pătate. Pete de mâncare, farduri, sânge, impune prespălarea cearceafurilor. Dacă le schimbi la mai mult de două săptămâni este necesară prespălarea.

Citeste si: Ghidul lenjeriei de pat

3. Supraîncărcarea mașinii de spălat este una din cele mai frecvente greșeli când speli cearceafurile. De regulă o mașină spală opt kilograme de rufe uscate. Ideal este să pui cel mult șase kilograme. Prea multe cearceafuri nu se vor spăla bine.

Citeste si: Lenjeria de pat si cateva sfaturi

4. Pui grămadă cearceafurile în mașina de spălat. Fiecare cearceaf în parte trebuie desfăcut, pliat pe latura lungă și așezat în mașina de spălat. Combină cearceafurile plic cu cele de pat.

5. Nu potrivești temperatura corect. Cearceafurile se spală la 40-60 de grade Celsius. Mai puțin este ineficient, mai mult este inutil.

Citeste si: Lenjerie de pat

6. Combini cearceafurile colorate cu cele albe. Este una din greșeli când speli cearceafurile. Cearceafurile trebuie spălate separat dacă au culori diferite sau dacă sunt făcute din materiale diferite.

7. Nu le calci. A călca cearceafurile este o treabă grea care pare inutilă și complicată, dar a nu o face este o greșeală. Cearceafurile trebuie călcate măcar la fiecare două spălări. Călcatul cearceafurilor întreține fibra, distruge germeni și protejează cearceafurile de murdărie.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply