Obiceiurile care iti tin casa curata

0

Este greu să făcut curățenie. Există însă soluții care îți țin casa curată și care te vor scăpa de grija curățeniei obositoare, orferindu-ți o casă mereu curată și în bună ordine.

casa curata

♦ Strânge hainele și pune-le la locul lor sau în coșul cu rufe murdare, în fiecare zi. Îți ia cinci minute să pui totul în ordine. Du hainele murdare unde le este locul, iar pe cele curate în dulap.
♦ Spală rufe îndată ce sunt suficiente pentru a porni mașina de spălat. Organizarea rufelor murdare (colorate, albe, delicate) este extrem de utilă și este unul din obiceiurile care îți țin casa în ordine.
♦ Nu face depozit din lucruri inutile. Dacă ai în bucătărie, de exemplu, cinci modele de razatoare sau zece tigai vei piedre inutil spațiu de depozitare. Obiectele multifuncționale sunt secretul caselor ordonate. la fel stau lucrurile cu ziarele și revistele vechi. Du-le la reciclat și păstrează doar lucrurile utile și necesare.
♦ Soluții de curățat simple și eficiente sunt cea mai bună cale princare poți păstra curățenia. principiul este simplu: curăță imediat ce s-a murdărit, fie că este vorba despre o pată pe covor sau suprafața de lucru din bucătărie.
♦ Nu păstra prea multe lucruri. Sigur, e frumos să ai multe perne decorative, dar găsește un echilibrula nivel minim. E valabil și pentru dormitor și pentru camera de zi. Fă patul în dormitor, în fiecare dimineață. Îți ia doar câteva minute și întreaga cameră o să fie în ordine.

→ Plante de interior care elimina toxinele din jur

♦ Pune un patofar în hol și un portmantou. Este cea mai bună cale prin care vei elimina depozitele de pantofi și haine. Evident pantofii trebuie curățați și puși la locul lor în fiecare zi. Tot așa și cu hainele. Un hol care debordează de haine este semnul unei case dezordonate și va da o imagine proastă pentru toată casa.
♦ Nu depozita mancare veche în frigider. Este o mare greșeală. Frigiderul trebuie curățat o dată pe săptămână, iar ordine în frigider trebuie să faci în fiecare seară (este cel mai bine) și de fiecare dată când cumperi alimente.

→Curatenia de toamnă din casă – strategie eficientă

♦ Pune mereu lucrurile de unde le-ai luat! Este valabil pentru tot cea ce folosești, de la haine, la DVD-uri, de la reviste la carti, de la jucarii la farfuriile din scurgătorul de vase. Am cronometrat. Punerea la loc a obiectelor folosite își ia 15-20 de minute pe parcursul unei zile întregi și îți garantează o casă curată și ordonată.
♦ Sterge parful la fiecare două zile. este mult mai ușor, se face repede și ai mereu o casă curată. Aspiră câteva minute în fiecare cameră la fiecare 2-3 zile. Se păstrează perfect curățenia în casă. Ține aspiratorul la îndemână, gata montat și curăță sacul de praf o dată pe săptămână. dacă faci asta nu o să mai pierzi 2-3 ore în week-end ca să faci curat cu aspiratorul în toată casa.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply