Curatenia de toamnă din casă – strategie eficientă

0

De curățenia de toamnă din casă (și nu numai, pentru că trebuie să faci curat și în cămară, în beci, în pod, în gradina, în garaj – dacă le ai), nu scapă nimeni. Curățenia de toamnă din casă este o treabă serioasă care poate fi abordată cu calm și fără stres, pentru că este aducătoare de energie pozitivă și pentru cei din casă și pentru casă în general.

curățenia de toamnă

De cele mai multe ori facem greșeala de a face curațenia de toamnă în grabă, de pe o zi pe alta. Nu-i bine. Curățenia de toamnă este esențială pentru binele casei și al familiei așa că trebuie făcută pe îndelete, cu plăcere și bucurie.

Poate sună aiurea, dar cel mai bine este să faci o strategie, un plan și să împarți lucrurile pe durata a câteva zile, chiar și o săptămână, dacă ai o casă mai mare. Ca teorie se începe din dulapuri, din camerele mici, în cele mari, de sus în jos, meticulos și cu răbdare.

Primul pas ordine în toate dulapurile. Schimbă locul hainelor de vară cu cele de iarnă, trizaă, aruncă, donează, atât hainele de vară, cît și cele de iarnă. Dulapurile trebuie ordonate de sus în jos, inclusiv ce este pe ele, dacă folosești partea de sus ca depozitar. Treci prin toate dulapurile din casă, inclusiv în baie, bucătărie și în locurile de depozitare din camera copiilor și sufragerie. Nu uita pantofarul din hol. Când toate acestea sunt puse la punct, treci mai departe.

Paturile, covoarele perdelele, draperiile sunt etapa următoare. Întoarce saltele, ține pernele la aer (mai ales într-o zi rece cu soare), spală perdelele, draperiile, curață temeinic carpetele mici și, dacă este cazul apelează la o curățătorie chimică pentru covoare. Ideal este să le ridici să le aspiri de două ori și pe față și pe dos și să le pastrezi rulate până ce toate ajung din nou, la locul lor.

Curăta pereții, în spatele pieselor de mobilier, pe deasupra pieselor de mobilier înalte, aranjează biblioteca și pune în ordine perfectă toate electronicele din casă și din bucătărie. Acestea din urmă sunt cuiburi de praf și microbi (cele din bucătărie), și există soluții speciale pentru fiecare în parte. Înarmează-te cu o lavetă din micofibră! Face minuni pentru televizoare și alte minunății ale tehnicii.

Spală geamurile și pune în ordine perfectă holul, balconul cămara din casă și baia. Sunt locurile cele mai murdare și le-ai folosit oricum intens în prima parte a curățeniei. Pune în ordine – după nevoi – ghivecele cu flori, palntele de apartament, cele din balcon. Curăță și scoate din uz jardinierele.

Curață bucătăria. Dedică o zi întreagă acestei încăperi. Schimbă și becul din bucătărie, mai ales dacă este unul clasic. Va lumina mai bine. Curăța lustra cuptorul și cu maximă de atenție frigiderul. Nu omite zona din spatele lui.

Începe să cureți podelele în camere. Începe cu încăperile personale (dormitor, camera copilului, biroul). Pune toate aceste camere la punct cu perdele, draperii, covoare, paturi schimbate și cuverturi bine scuturate înainte.

Spala bine podelele din camera de zi si aspiră temenic prin colțuri. Pune la punct această cameră. Treci din nou în baie hol și bucătărie și pune la punct ce ți-a scăpat. Asta este curățenia de toamnă din casă!

Acum privește în urmă: casa ta este strălucitoare!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply