5 pași pentru o casă curată și sănătoasă

0

Ce înseamnă o casă curată și sănătoasă? O casă curată și sănătoasă este o casă în care te simți bine, care te protejează și îți oferă confortul fizic și psihic de care ai nevoie. Află câteva trucuri care te pot ajuta și care pot transformă o casă într-o casă curată și sănătoasă.

casă curată și sănătoasă

Plante. Plantele naturale aduc viață, culoare, aer și ioni negativi prețioși atmosferei din casă. Plantele purifică aerului din camere. Cele mai eficiente sunt ficusul, gerbera, azalea, aloe vera, dracena, ferigile, crassula, filodendronul și pathiphyllum sau crinul de casă.

Citeste si: Camera copilului, clasic si amuzant

Aruncă ceea ce este inutil. Șterge praful cu o cârpă cu microfibre umezită în apa și stoarsă bine. Praful este foarte bine îndepărtat și nu se împrăștie. Pămătuful este practic, dar mută praful dintr-un loc în altul. Adună și pune în cuti ceea ce nu folosești, nu lasă lucrurile împrăștiate și fă curățenie cu aspiratorul o data pe săptămâna sau mai des, dacă este nevoie. Aerisește cameră de trei ori pe zi, cel puțin un sfert de oră, indiferent de temperatură de afară.

Ține pernele la soare. Mai ales pernele din puf. Soarele, indiferent de anotimp omoară acarieni și curată penele de puf. În plus, o pernă care a stă la soare o să fie mai pufoasă. De aceea, este recomandat să scoți pernele la aerisit afară indiferent de temperatură, atât vreme cât stau în bătaia directă a soarelui.

Citeste si: Cum scapi de praful din casa

Folosește produse naturale de curățat. Pare complicat dar nu este. Oțetul, bicarbonatul de sodiu, sarea de bucătărie, sucul de lămâie, sucul de roșii sunt excelente soluții de curățat. Chiar și unele băuturi acide cu cola sunt eficiente pentru curățat chiar dacă nu sunt naturale, deși sunt infinit mai puțin toxice deact clorul sau alți detergtenti.

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

Folosește papuci. Peste 80% din germenii care sunt într-o casă sunt aduși de afară. Dacă te descalți când intri în casă elimini cea mai mare parte a acestora. Și nu uită că papucii de casă trebuie curățați și spălați în mod constant. E un gest mic pentru o casă curată și sănătoasă.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply