Cum scapi de praful din casa

0

Praful din casa este o mare bataie de cap pentru toti. Se aseza prea repede, si trebuie indepartat prea des. Cum scapi de praful din casa si cum pastrezi aerul din casa cat mai curat? Iti spunem noi.

praful din casaEste greu de intocmit o lista cu lucrurile care produc praf. E imensa! Hainele, pantofii, podoaba capilara, pielea, cartile, perdelele, mobila, covoarele sunt doar cateva din sursele de praf intern, la care se adauga praful care vine din exterior. Practic, este imposibil sa scapi in totalitate de praful din casa, dar il poti tine sub control. Iata care sunt cele mai bune solutii.

Citeste si: Curatenia de toamna. Adaptarea casei pentru noul sezon

12 sfaturi ca sa scapi de praful din casa

1. Schimba lenjeria de pat o data pe saptamana sau mai des. Scutura in fiecare zi cearceaful de pat. Pune intre somiera si lenjerie un protector de in gros si scutura-l in fiecare zi. Spala-l o data pe luna.

2. Sterge praful de pe mobila si pardoseala cu o carpa cu microfibra usor umeda. Aceast material nu lasa praful sa se imprastie.

3. Spala gresia din hol, baie si bucatarie cu apa curata si putin otet in fiecare zi. Scapi de o buna parte de praful din casa.

4. Renunta la covoarele mari si foloseste carpete care pot fi mai usor scuturate si spalate.

5. Foloseste huse pentru canapele si fotolii. Marele avantaj este ca pot fi scuturate si spalate de fiecare data cand este nevoie.

6. Aspira tapiseriile saptamanal si o data pe luna peretii.

Citeste si: Curatarea tapetului. Sfaturi si solutii

7. Spala perdeaua o data pe luna. Este un rezervor de praf daca depasesti aceasta perioada.

8. Tine mereu perdeaua trasa cand aerisesti in casa. Este o buna cale prin care poti filtra aerul care intra in casa.

9. Indeparteaza revistele si ziarele din casa, dupa ce le-ai citit. Sunt o ingrozitoare sursa de praf.

10. Sterge in fiecare zi ecranul televizorului si partea de deasupra a acestuia. Atrage praful si il retine.

11. Curata colturile case si de fiecare data cand aspiri. Acolo se aduna praful.

12. Curata cu o solutie umeda speciala pentru lemn parchetul de fiecare data cand folosesti aspiratorul, dar numai dupa ce termin de aspirat.

Citeste si: Trucuri pentru o casa sanatoasa

(Am calculat si insumate toate activitatile recomandate in fiecare zi nu dureaza mai mult de 30 de minute. In plus te ajuta sa faci tot atatea minute de miscare usoara, ideala pentru sanatatea ta.)

Sursa: wikihow.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply