Reamenajare in doua zile

0

reamenajare

Alina şi prietenul ei şi-au amenajat singuri dormitorul după ce au decis că au nevoie de o schimbare în spaţiul care pentru ei este una dintre cele mai importante zone ale casei, aici reuşind să se relaxeze la sfârşitul unei zile de muncă. Au ales o cromatică optimistă, calmă şi linii fluide, simple, pentru oaza lor de linişte.

Citeste si: Frumusetea camerei de la mansarda.

În doar două zile și cu un buget de 1000 lei, cei doi au reamenajat zona dormitorului după stilul şi nevoile personale. Spaţiul a fost regândit şi animat, iar mobilierul ales şi aşezat astfel încât să nu aglomereze încăperea.

Citeste si: Decor pentru o veranda de vis.

„Culoarea joacă un rol foarte important în transmiterea sentimentelor, aşa că am optat aici pentru albastru-cenușiu, o culoare rece, dar temperată, care relaxează, şi alb, datorită faptului că dă o notă de puritate, curăţenie, dar şi eleganţă spaţiului. Combinaţia dintre alb și albastru-cenușiu este accentuată de galbenul perdelei, pentru strălucire şi optimism. În ceea ce priveşte mobilierul, am ales patul şi măsuţa TV IKEA cu linii simple şi un aspect curat. Pentru că mobila veche are un farmec cu totul aparte, am folosit pe post de noptiere două scaune clasice, recondiţionate. Atmosfera stilului retro este cel mai bine redată prin aducerea mobilierului vechi într-un decor actual.”

Citeste si: Casa amenajata in stil modern.

Elementele de decor sunt și ele foarte atent alese: „Pentru că accesoriile păstrează spiritul camerei, exprimă personalitatea proprietarului şi oferă puncte de atracţie, am ales capul de elefant pentru că simbolizează forţa blândă, puterea magnifică, fertilitatea şi fericita atingere a perfecţiunii, dreamcatcher-ul pentru a-mi veghea visele (se spune că se foloseşte ca un farmec împotriva viselor urâte) şi corpul de iluminat realizat manual, cu linii simple organice. Deasupra patului am creat un punct de focalizare cu diverse obiecte, dintre care unele personalizate: lumânări, tablouri, statuete“, ne-a mai spus Alina.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Alina Borcea
Foto: Bogdan Popescu.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply