Decor pentru o verandă de vis

0

O seră construită în continuarea casei preia cu eleganță funcțiuni specifice interiorului (dining, living sau bibliotecă), precum și zonelor de odihnă de pe terasă. Această dualitate permite folosirea mai multor tipuri de mobilier și accesorii. Iată de ce ai nevoie pentru un decor pentru o verandă de vis.

Sunroom_01.RGB_color

Te poţi bucura de frumuseţea şi energia naturii, indiferent de sezon, prin gândirea unui spaţiu sub forma unei sere, ce face legătura între exterior şi interior. Această încăpere polivalentă poate deveni o atracţie pentru petrecerea timpului liber, începând cu savurarea cafelei dimineaţa și până la relaxarea în faţa şemineului în serile răcoroase.

Sunroom_02.RGB_color

Structura metalică a încăperii preia forma arhitecturală a casei, desprinzându-se din aceasta parţial. Elementele zvelte ce compun scheletul serei se desfăşoară pe mai multe registre, creând o structură ca o broderie şi trasând umbre grafice pe suprafeţele pereţilor şi ale pardoselii. Închiderea pereţilor exteriori este realizată cu panouri din sticlă clară, tratată special pentru scopul în care este folosită.

Sunroom_03.RGB_color

Un şemineu asemenea unei sobe se proiectează pe singurul perete solid al serei, în faţa acestuia desfăşurându-se canapeaua Canasta, creată de Patricia Urquiola pentru B&B Italia. Alături de ea, o măsuţă din aceeaşi colecţie şi fotoliul Crinoline alcătuiesc zona de conversație. Fiind un spaţiu expus excesiv soarelui, a fost ales un mobilier de exterior. Această idee este subliniată de o colivie suspendată în mijlocul plantelor.

Sunroom_04-colaj

În zona opusă canapelei descoperim o masă veche, din lemn masiv, având în jurul ei trei scaune Thonet. Aerul vintage imprimat de patina pieselor de mobilier, dar şi forma acestora transformă acest colţ într-unul pitoresc. Dincolo de masă, pe o consolă este aşezată o altă colivie cu păsări exotice. Într-unul dintre registrele superioare ale structurii s-au creat console speciale, pentru plante suspendate.Cu o scenografie atent studiată, sera devine un spaţiu-nucleu cu o atracţie magnetică pentru petrecerea timpului liber, oferind atât posibilitatea de a fi în mijlocul naturii, cât și protecţie faţă de mediu indiferent de sezon.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply