Frumusetea camerei de la mansarda

0

mansarda

Cand am vazut imaginea, am fost instantaneu cucerit de spaţiu. Iubesc mansardele, ador camerele atipice, cocoţate pe acoperişuri sau prin poduri vechi! Oric.nd din asemenea spaţii iese ceva spectaculos şi neobişnuit ca imagine. .nsă .n legătură cu această amenajare am două obiecţii: aici lemnul are ca efect anularea senzaţiei de… lemn. A doua obiecţie o constituie obsesia pentru motivul spiralei.

Citeste si: O mansarda cu stil.

mansarda1

Prima etapă de lucru începe cu acoperirea pereţilor. Am conştientizat cantitatea prea mare de lemn folosită pentru decor, iar acum încercăm să o mai ascundem. Placarea se va face cu clasicele plăci de gipscarton (1). Materialul se poate aplica direct peste partea de lambriu din lemn sau pe distanţieri. Distanţarea plăcilor permite, la îmbinarea cu lemnul, amplasarea unor leduri (2). Această metodă de iluminare indirectă asigură un halou plăcut de lumină ambientală, transformând placarea într-o scafă pentru lumină.

Citeste si: Greseli de evitat in amenajarea dormitorului de la mansarda.

Trecem la mobilier. Pentru a nu încărca zona, am prevăzut o comodă de un roşu terracota (4). Orizontala puternică de culoare, cu finisaj de MDF lucios, subliniază spaţiul pentru televizor. Fotoliul (6) ce înlocuieşte scaunul devine şi el parte din noua compoziţie. Fie separat, fie împreună cu biroul, fotoliul îşi justifică prezenţa în încăpere, devine şi el un mic actor în figuraţia spaţiului.

Citeste si: Idei de amenajare pentru mansarde.

Libertatea de alegere pe care o am o canalizez către culoarea pardoselii (7). Ce să fie? Un galben puternic şi cald, ce spuneţi? Vedeţi cât de uşor se pot încălca regulile nescrise ce duc la o amenajare monotonă, ton în ton? O podea galbenă ca un câmp de rapiţă, vara. Culoarea şi textura transformă spaţiul într-o imagine dinamică şi interesantă ca abordare. Maro de lemn, roşu de mobilier şi galben de podea! Cum se putea altfel la o asemenea frumuseţe de cameră?

Articol publicat in revista Casa si gradina.
Foto: PR
Text: Titi Alupoaei.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply