Amenajarea mansardei: 5 idei ușor de pus în practică

0

Mansarda reprezintă o soluție excelentă pentru a extinde casa fără să mai construiești un etaj sau o anexă. Bugetul de realizare a unui astfel de proiect este relativ mic, iar rezultatele sunt spectaculoase.

amenajare mansarda

Pereții înclinați, spațiul aerisit și luminos, înconjurat de un farmec boem, fac ca mansarda să fie o destinație ideală pentru birou, loc de joacă, dormitor sau cameră de zi. Practic, amenajarea acestei părți a casei ține de imaginație și necesități. Pentru puțină inspirație, îți prezentăm câteva idei prin care poți decora mansarda astfel încât să aducă mai multă valoare locuinței tale.

1. Loc de joacă

Mansarda poate fi transformată într-un loc de poveste unde copilul tău se va juca în voie. Un spațiu separat de restul casei, în care cel mic să își pună în practică dorințele inedite și ideile îndrăznețe.

Gândește-te la pasiunile sale și încearcă să introduci lucruri care să îl distreze prin crearea unui decor ideal. Copiii sunt încântați de culorile vii, așa că ia în considerare combinații de nuanțe calde pentru pereți, plafon și mobilier.

Spațiul trebuie să aibă ferestre mari care să permită luminii naturale să umple camera. Aplică pe o zonă de pe perete vopsea cu efect de tablă sau amplasează chiar o tablă de scris în mansardă. Ia în calcul și mesele pentru desen, un mini leagăn, puzzle-uri, o mică bibliotecă, un cort special și covorașe pe măsură. Îți poți da frâu imaginației să amenajezi o oază pentru copil, luând în calcul vârsta și activitățile sale preferate.

2. Sală de fitness

Dacă îți place să faci sport, dar nu ai timp să ajungi la sală, îți poți crea propriul spațiu pentru exerciții chiar în mansarda casei. Te poți bucura de liniște, relaxare și o priveliște minunată atunci când faci yoga sau pilates.

Ai la dispoziție sala ta de fitness pe care o poți amenaja așa cum îți dorești. Este indicat să folosești mult lemn, culori simple și calde, obiecte de accent și câteva plante delicate pentru a intra mai ușor în atmosfera Zen. În cazul în care vrei să îți instalezi aparate mai grele, ia în calcul o podea solidă care să le susțină fără probleme.  

3. Birou

Probabil că cel mai frumos loc din casă pentru amenajarea unui birou este la mansardă. Prin încadrarea unor ferestre mari în acoperiș vei avea o încăpere foarte bine iluminată care să îți ofere productivitate înaltă. Totodată, nu doar că vei avea un randament ridicat, dar un mediu aerisit îți va inspira și mai mult dinamism.

Un birou la mansardă decorat cu piese de mobilier minimaliste și confortabile, dar și cu suficiente spații de depozitare reprezintă o opțiune excelentă. Culorile deschise, câteva decorațiuni simple folosite să înlăture stresul și să exprime seriozitate vor transforma mansarda într-un spațiu de lucru profesionist.  

4. Dormitor de oaspeți

În situația în care casa ta nu are destul loc pentru o cameră de oaspeți, cel mai simplu ar fi să faci un dormitor în mansardă. Intimitatea pe care o oferă acest spațiu este extrem de atractivă, mai ales dacă vrei ca musafirii tăi să se simtă foarte confortabil. Așează patul în zona în care tavanul nu este foarte înalt, iar pentru celelalte părți alege cât mai puține obiecte de mobilier.

Geamurile mari vor oferi dimineața o priveliște foarte plăcută și multă luminozitate, așa că oaspeții tăi vor fi ca la un hotel de 5 stele. Folosește culori deschise și creează un decor rustic prin utilizarea lemnului ca material de bază. 

5. Spațiu de socializare

Amenajarea unui astfel de spațiu a devenit tot mai căutat în designul interior. Într-o familie cu copii, de vreme ce restul casei servește ca zonă funcțională pentru toți membrii, părinții au nevoie de confortul și intimitatea unui astfel de decor. Pot petrece timp împreună cu prietenii și pot avea discuții diverse, departe de ochii curioși ai celor mici.

Pe de altă parte, dacă copiii sunt deja adolescenți, ei vor fi cei care vor dori un spațiu de socializare la mansardă. 

O astfel de amenajare este ideală pentru toți cei care vor să trăiască un pic altfel, conectați în permanență la viața socială. Dacă îți dorești să amenajezi în acest mod  mansarda, folosește canapele confortabile, tabureți, o măsuță de cafea și mobilă simplă, din esențe ușoare. Este important să nu lași impresia unui spațiu aglomerat. Nu uita de accesoriile sau elementele de decor neobișnuite, precum graffiti sau postere care pot da mansardei o notă  de originalitate . 

Costurile amenajării unei mansarde nu sunt foarte mari deoarece nu e necesar să te complici cu cele mai costisitoare soluții. Optează pentru un credit de nevoi personale la Creditprime.ro și decorează spațiul astfel încât să îți ofere un grad ridicat de confort și accesibilitate. Cu lumină naturală, o panoramă deosebită, materiale de calitate și multă  imaginație vei transforma mansarda într-una dintre cele mai frumoase zone din casă.

 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply