Sfaturi pentru a avea ordine in casa

0

Sfaturi-pentru-a-avea-ordine-in-casa-1

Sfaturi pentru a avea ordine in casa – O casă frumoasă e o casă curată şi ordonată. Cu toţii gândim aşa, dar organizarea ei ne ia foarte mult timp, ne deprimă sau ne face să clacăm. Află câteva reguli esenţiale care, odată puse în practică, îţi vor uşura munca și vei avea ordine în casă.

Cel mai important demers în a avea ordine în casă este cel de a-ți schimba obiceiurile de zi cu zi și de a alege accesoriile potrivite stilului tău de viață. Analizează-ți comportamentul și propune-ți să aloci zilnic treburilor gospodărești măcar 20 de minute, pentru a pune totul în ordine.

Dimineața, înainte de a pleca la serviciu, aranjează-ți patul și așază deasupra lenjeriei un pled. Așternutul se va păstra toată săptămâna curat. Spală farfuria din care ai servit micul dejun și astfel vasele murdare nu se vor strânge pentru a-ți da bătăi de cap la finalul zilei.

Citește: Organizarea dormitorului

În cazul în care vei purta o nouă pereche de pantofi astăzi, pune-o pe cea de ieri în dulăpiorul pentru pantofi, nu înainte de a o șterge cu o cârpă. Renunță la obiceiul de a arunca hainele pe un scaun din dormitor. Mai bine achiziționează un suport pentru umerașe. Depozitează cosmeticele într-un coș metalic supraetajat.Vor fi mereu la vedere, dar șterge-le de praf măcar o dată pe lună.

Citește: Strategii de curatenie pentru oamenii ocupati

Ai grijă la umezeală când e vorba de coșurile din ratan sau din alte fibre naturale, mai ales dacă le poziționezi în baie. Verifică-le din când în când și aerisește-le.

Nu lăsa lucrurile la vedere, vor da impresia de dezordine. Optează pentru imprimeuri stridente, vor capta atenția.

Articol apărut în revista Casa și grădina
Foto: Egger Flooring

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply