Organizarea dormitorului

0

Idei utile pentru spaţii de stocare şi mobiler funcţional: vise plăcute!

Nimic nu e mai rău decât să trebuiască să te ridici din confortul patului tău moale ca să stîngi lumina sau ca să ajungi la paharul cu apă. Sau să nu-ţi găseşti o pereche de ciorapi într-un sertar aglomerat.

Dormitorul este locul unde îţi începi şi îţi închei ziua – este normal să nu ai parte de niciun stres aici.

organizarea dormitorului

 

Organizarea perfectă a dormitorului îl va transforma în camera la care visai dintotdeauna.

Lucrurile de păstrat
Începe prin a trece prin toate rafturile şi sertarele, scoţând totul de sub pat şi aruncând lucrurile pe care nu le mai foloseşti. Abia după asta e momentul să treci la treabă.

PATUL
Patul nu este numai pentru dormit. Sunt spaţii în spate, dedesubt sau deasupra care îţi pot oferi spaţiu de stocare suplimentar.

Măreşte spaţiul de stocare de sub pat folosind containere uşor accesibile. Cutiile de plastic cu roţi sunt ideale (le găseşti în magazinele de bricolaj).

Pune revistele şi alte chestii de citit într-un mic coş pe care îl poţi ascunde sub pat.

Construieşte-ţi la capul patului un spaţiu de stocare ascuns.

Utilizează spaţiul de pe peretele de la capul patului pentru a pune o serie de rafturi pe ambele laturi. Pune pe rafturi lumini cu clips-uri şi stochează mici lucruri în cutii decorative.

Împătureşte şi pune la păstrat un set suplimentar de lenjerie de pat între saltea şi caseta de stocare – dacă nu ai un loc de depozitare pentru aşternuturi.

Citeste si: Nopti racoroase in asternuturi calduroase

NOPTIERELE
Alege fiecare element de mobilier din dormitor – chiar şi banalele noptiere – cu gândul la spaţiul de stocare.

Dacă îţi cumperi o masă pentru machiaj ai grijă să aibă măcar un sertar şi un raft inferior.

Înlocuieşte noptierele cu comode cu trei sertare ca să ai loc suplimentar pentru haine sau aşternuturi.

Păstrează partea superioară a comodelor complet ne-aglomerată. Instalează lumini de perete în loc de obişnuitele veioze.

Nu ai spaţiu? Adaugă un raft culisabil sau (într-un colţ) un raft rotunjit pentru reviste şi cărţi.

Citeste si: Alternative pentru noptiere

ŞIFONIERUL
Şifonierul este excelent ca spaţiu de stocare dar şi ca element decorativ; ca să fie şi util şi frumos însă, trebuie să fie bine organizat. Asta înseamnă să nu fie dezordonat sau aglomerat.

În sertarele puţin adânci poţi pune ciorapi, dresuri, lenjerie şi chiar şi cravate (dacă nu ai suficient spaţiu să instalezi un raft special pentru cravate).

Caută organizatoare de sertar ajustabile, cu secţiuni separate pentru cravate, ciorapi, dresuri şi lenjerie.

Sertarele adânci sunt foarte bune pentru tricouri, cămăşi casual (puloverele pune-le în dulap dacă ai loc), blugi, pantaloni scurţi, pijamale, haine de sport şi costume de baie; foloseşte şi aici organizatoare pentru a separa hainele în funcţie de tip.

Renunţă la cutiile în care ai primit accesoriile; îţi ocupă o grămadă de spaţiu şi nici nu îţi uşurează munca atunci când cauţi ceva. Fă-ţi un inventar al cerceilor, brăţărilor, colierelor şi inelelor şi cumpără-ţi o cutie de bijuterii potrivită. O cutie de bijuterii generoasă poate fi folosită şi pe post de decor în dormitor. Dacă ai bijuterii valoroase ia în calcul depozitarea lor într-un seif sau într-o cutie de valori la bancă.

Dacă ai o comodă în dormitor, probabil că acolo se vor aduna mărunţişul de prin buzunare, bonurile de cumpărături, ceasurile şi alte accesorii ale bărbatului. Poţi reduce dezordinea de pe comodă punându-i la dispoziţie şi soţului un sertar compartimentat pentru aceste lucruri.

Cieste si: Cum iti faci un dressing

Sursa foto: jacek_kadaj – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply