Nopti racoroase in asternuturi calduroase

0

Recoarea toamnei ne face să apreciem toate lucrurile calde: ciocolata caldă, un şemineu şi ghemuitul în pat sub o pilotă gigant. Pilota, lenjeria de pat şi pernele sunt cele ce stau lipite de pielea noastră opt ore în timpul nopţii, şi de aceea acestea trebuie să fie confortabile, practice şi personale.

asternuturi

Va împărtăşesc modul de a găsi acea combinaţie perfectă şi ce să căutaţi în materie de aşternuturi. La fel ca cele mai multe opţiuni de decor, cel mai important aspect atunci când alegi aşternuturile este preferinţa personală. Al doilea cel mai important? Citeşte mai departe.

Între aşternuturi
Cumpărarea cearşafului este ca şi cum ai investi într-o cămaşă bună. Acesta trebuie să se simtă bine pe piele şi să fie din ţesături naturale. În materiale sintetice piele nu respiră iar acestea nici nu se spală bine. Cumpără lenjerie de pat de bumbac egiptean şi interesează-te în ce ţară a fost produsă. Încearcă să eviţi lenjeriile fabricate în China, sunt de slabă calitate.

Citeste si: Decorarea dormitorului pentru un somn mai bun

Umplutură
Cel mai important lucru de luat în considerare atunci când achiziţionezi o pilotă este materialul cu care este umplută. Dacă nu eşti alergică la fulgi, e cea mai bună alegere. Este mai rezistentă decât cea umplută cu materiale sintetice. Fulgii dau, de asemenea, mai multă căldură, şi fac pilota să fie uşoară. Nu face rabat la bani, plăteşti cât face când e vorba de pilote, aşa că fii atentă la super-oferte.

Pernele
Respectă regulile aplicate la pilotă şi cumpără perne umplute cu fulgi. Dacă vrei o pernă tare, alege una umplută cu mai mulţi fulgi. Să acorzi o deosebită atenţie la materialul pernei. Cu cât este mai subţire cu atât sunt mai multe şanse să te trezeşti cu un fulg în ureche. Cumpără o protecţie de bumbac pentru pernă, pentru a te bucura de ele cât mai mult timp.

Citeste si: Cat de des trebuie schimbat asternutul

Ai grijă de aşternuturi
Poţi păstra o pilotă cu fulgi timp de 15 ani dacă o tratezi corect. Evita uscătorul de la maşina de spălat. Usuc-o natural la aer. Singura grijă pe care trebuie să o ai este cea referitoare la culoare, care în timp va dispărea. Cumpără lenjerie albă, clasică şi nu vei avea probleme cu decolorarea.

 

Sursa foto: Dmitry Vereshchagin – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply