Decorarea dormitorului pentru un somn mai bun

0

Mulţi dintre noi avem nevoie de mai mult somn. Suntem din ce în ce mai obosiţi iar asta nu este benefic pentru sănătatea noastră. S-au făcut studii şi, pe lângă factori precum stresul şi problemle cu greutatea, decorarea corectă a dormitorului influenţează pozitiv sau negativ calitatea somnului nostru.

decorarea dormitorului

Decorarea dormitorului pentru un somn mai bun trebuie să ţină cont de lumină şi tonurile de culoare, pentru a crea o atmosferă plăcută şi relaxantă.

Culoare înainte de toate.

Gândeşte-te la un spa. Modul în care este decorat, de la lumina până la culorile pereţilor, te relaxează, şi chiar te atrage la somn. Asta îţi doreşti şi pentru dormitorul tău. Alege tonuri închise de culori neutre care te vor calmă, fără a fi copleşitoare precum albastrul, verdele sau roşul.

Focusează-te pe confort.

Un dormitor amenajat pentru somn, relaxare şi odihnă depinde foarte mult de lumină şi căldură. Ar fi ideal să ai cât mai multe surse de lumina, ce se pot aprinde independent una de cealaltă pentru a putea alege cu uşurinţă intensitatea luminii. De asemenea, montarea unor draperii sau storuri este foarte importantă pentru a face întuneric profund.
Temperatura este un alt factor important. Puţină răcoare este ideală pentru un somn odihnitor. Pe timpul verii ţine cât mai mult draperiile trase pentru a nu se încălzi prea mult camera de la razele solare. Poţi monta un ventilator de tavan pentru a nu fi nevoită să dai drumul la aerul condiţionat şi să adormi cu el pornit.
Dacă vorbim de confort, atunci trebuie să vorbim despre pat. Alege un pat mare, mai ales dacă nu dormi singură. Apoi ai grijă ce fel de saltea cumperi. Ţine cont cât de confortabilă este şi nu te uita la bani, în pat îţi petreci o treime din viaţă ta, aşa că e important să te simţi bine, nu?

Păstraţi liniştea.

Pentru a te odihni ai nevoie de linişte. Unul din multele avantaje ale draperiilor şi storurilor este acela de a mai bloca din zgomote. Şi evident aici te ajută şi geamurile şi tâmplăria. Pe lângă asta ai grijă ca somnul să nu-ţi fie deranjat de zgomote mici făcute de aparatele electrocasnice din casă. Până şi un robinet ce nu a fost închis bine te poate deranja, producând o adevărată “picatură chinezească” pentru cei cu insomnia.
Un alt sfat ar fi să ai grijă când alegi lenjeria de pat. Această trebuie să fie din material plăcut, iar în funcţie de anotimp, călduroasă sau răcoroasă. Alege perne de calitate pentru a nu te trezi cu gâtul strâmb.

Dacă îţi decorezi dormitorul ţinând cont în primul rând de somn, atunci cu siguranţă vei reuşi să construieşti în această camera atmosfera dorită, păstrând în acelaşi timp şi un aspect modern.

 

Sursa: www.getdecorating.com

Sursa foto: Rodenberg – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply