Pastreaza chiuveta din bucatarie curata in 5 pasi. Trucuri geniale!

0

Chiuveta din bucatarie reprezinta o eticheta pentru curatenia si sanatatea casei si a familiei. Poti pastra chiuveta din bucatarie curata cu aceste cateva trucuri simple si practice.

1. Indeparteaza murdaria in exces cu o carpa, un servet de hartie sau cu un burete. Nu mai afce asta cu mana si nici nu incerca sa faci sa se scurga apa impreuna cu toate resturile. Spala chiuveta cu apa si detergent abia dupa ce au fost indepartate toate impuritatile. Schimba buretii de vase periodic – ideal o data pe saptamana.
2. Aplica o solutie de curatat pe toate suprafata chiuvetei si freaca bine cu ajutorul unei carpe moi, care nu zgarie. Cele mai bune sunt cele care contin otet pentru ca degreseaza foarte bine. Sau prepara tu o solutie din bicarbonat si apa. Fa o pasta si spala cu ea chiuveta. Clateste cu apa amestecata in parti egale cu otet alb si apoi cu apa simpla.
3. Insista in zona de scurgere, la robinete si incheieturi. Poti folosi o periuta de dinti veche pentru a indeparta murdaria adunata mai ales la baza bateriei de la chiuveta.
4. Clateste bine si sterge orice urme de detergent sau solutie de curatat. Foloseste un prosop de hartie pentru a sterge robinetele. Servetele umede pentru curatat sunt si foarte eficiente si foarte practice. Foloseste-le cu incredere. Prepara tu servete umede. Foloseste prosoape de hartie pentru bucatarie (au hartia mai rezistenta la umezeala). Pune-le intr-o cutie care se inchide ermetic. Impregneaza-le cu o solutie facuta din o parte apa, o parte otet alimentar alb, 1/2 de parte de spirt medicinal sau alcool alb si doua trei linguri de detergent de vase. Omogenizeaza bine, dar fara ca solutia sa faca spuma si toarna totul peste servete.
5. Curatarea zilnica a chiuvetei si a robinetelor inseamna prevenirea petelor. Foloseste apa calda si detergent si curata chiuveta dupa fiecare utilizare.
Nu uita sa acorzi atentie si materialului din care este confectionata chiuveta pentru a aplica cea mai buna solutie de curatat:
– Portelanul si ceramica pot fi curatate cu apa calda si sapun, iar petele incapatanate pot fi indepartate cu otet.
– Inoxul poate fi curatat cu suc de lamaie sau bicarbonat de sodiu diluat in apa.
– Compozitul poate fi pastrat curat cu ajutorul produselor non-abrazive.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply