Baterii de chiuveta

0

Expertul nostru, Claudia Jajie, reprezentant Romstal, iti vorbeste despre baterii si intretinerea acestora.

Care sistem de baterii este cel mai durabil?

Cele cu pastile ceramice sunt cele mai bune si nu fac nici zgomot. Alternativa lor ar fi cele cu pastile de teflon, dar acestea se strica mult mai repede. Noi le recomandam pe cele ceramice, chiar daca sunt putin mai scumpe.

Au revenit la moda bateriile clasice, cu robinete separate pentru apa rece si calda. Sunt mai bune acestea?

Nu neaparat. Si aceste baterii functioneaza cu pastile de teflon, nu mai sunt precum cele de pe vremuri care functionau pe sitemul de obertaile. Acum poti sa-ti alegi orice model pentru ca vorbim de acceasi calitate.

Este obligatoriu sa folosesti filtre pentru o rezistenta mai buna a bateriilor?

Da. Acestea se folosesc pentru a filtra impuritatile din apa, particulele de nisip care pot zgaria pastila de ceramica. Filtrele se cumpara separat si sunt de doua feluri. Unele se pun direct pe instalatie si se folosesc mai ales pentru instalatiile independente, cum sunt cele pentru case, caz in care se instaleaza unul pentru toata instalatia, la intrare, inainte de ramificatie. Acestea costa in jur de 100 de lei. Si mai sunt cele care se instaleaza la fiecare baterie si costa in jur de 40 de lei bucata.

Care este modalitatea cea mai buna de intretinere a bateriilor?

Cromul se intretine cu o substanta speciala, comercializata de obicei de distribuitorii de sanitare, cele de curatare universala, care se gasesc in comert, nefiind bune pentru ca il ataca. Varianta mai simpla este cu apa si sapun, pentru ca apoi sa fie sterse de apa cu o carpa uscata.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply