Cum desfunzi eficient chiuveta din bucătărie

1

Indiferent cat de mica, simpla sau mare si sofisticata este bucataria ta, chiuveta tot se infunda din cand in cand. Cum desfunzi chiuveta din bucatarie? Avem cateva sfaturi bune si simple, eficiente si practice, usor de aplicat si fara riscuri pentru integritatea tevilor si a instalatiei in general.

Citeste si: Trucuri pentru bucatarie. Idei si opinii

Ca masura preventiva, si ca sa nu mai ai batai de cap si complicatii legate de cum desfunzi chiuveta, poti si trebuie sa folosesti un filtru de scurgere care nu va permite resturilor, fie ca sunt la chiuveta de bucatarie, fie ca sunt la chiuveta din baie, sa treaca si sa se depuna in teava de scurgere.

Filtrul poate fi spalat la sfarsitul fiecarei zile te va scuti de foarte multe neplaceri.

Filtrul insa nu poate opri grasimile care sunt principala cauza care duce la infundarea chiuvetei din bucatarie, dupa cum sapunul si parul sunt principala cauza pentru infundarea chiuvetei din baie.

Cum desfunzi chiuveta din bucatarie?

O data pe saptamana toarna apa fierbine in scurgerea chiuvetei. Apa trebuie sa fie undeva pana in 90 de grade Celsius. In apa clocotita poti adauga otet, suc de lamaie (cateva linguri) sau o poti folosi simpla.

Citeste si: Cele mai murdare locuri din bucatarie

Mirosul neplacut emanat de chiuveta din baie sau din bucatarie se combate tot cu apa fierbinte in care adaugi putin detergent de vase. Metoda, aplicata constant te fereste de chiuvete infundate, dar sunt si solutii bune pe care le poti folosi daca trebuie sa desfunzi chiuveta.

O metoda traditionala foloseste bicarbonat de sodiu. Toarna o lingura de bicarbonat pudra in gaura de scurgere, apoi 2-4 linguri de  otet si lasa amestecul sa actioneze. Aceasta substanta naturala este o buna solutie daca trebuie sa desfunzi chiuveta. Dupa 30-40 de minute toarna doi litri de apa clocotita. De cele mai multe ori chiuveta se desfunda perfect, fara sa fie afectate tevile si o sa miroasa frumos.

Citeste si: Solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei

O alta solutie pentru situatiile in care chiuveta pare foarte blocata este o saramura facuta din 2 litri de apa clocotita si 5 linguri de sare. Solutia fierbinte se toarna direct in surgere si va ajuta la indepartarea depunerilor de grasime. Solutia naturala care te ajuta sa desfunzi chiuveta este ideala si pentru indepartarea tuturor mirosurilor neplacute degajate de chiuvetele infundate.

Citeste si: Cum alegi chiuveta din bucatarie

Poti sa desfunzi chiuveta si cu una din cele mai cunoscute bauturi racoritoare. Pur si simplu toarna 500 de mililitri in gaura de scurgere si las-o sa actioneze. Este foarte eficienta si lasa in urma un miros placut. Poti face bautura si mai eficinta adaugand inainte putin bicarbonat (doua lingurite) si o lingura, doua de otet. Toarna bautura racoritoare si lasa combinatia sa te ajute sa desfunzi chiuveta. Dupa o ora toarna apa clocotota si gata!

Clasica “ventuza” sau pompa nu trebuie sa-ti lipseasca din locuinta. Aceasta este foarte utila si te poate ajuta sa desfundzi chiuveta. Combina actiunea mecanica a acesteia cu colutia de apa sarata sau doar cu apa fierbinte.Pompa, actionata cu prin miscari scurte dar foarte rapide face ca dopul de murdarie sa se dezintegreze.

In ultima instanta, daca aceste solutii naturale nu functioneaza poti sa apelezi la chimicale. Trebuie sa stii ca acestea ataca instalatiile si folosite excesiv pot eroda inainte de vreme instalatiile.

 

 

Sursa foto: pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply